Baby Aurélie kan niet wachten om geboren te worden... en komt ter wereld in inkomhal ziekenhuis

Onthaalmedewerkster Marijke: “Eén blik, en ik wist dat ze ging bevallen!”

De kleine Aurélie bij mama Inge en papa Bjordy.
Karolien Coenen De kleine Aurélie bij mama Inge en papa Bjordy.
Ziekenhuis Vesalius heeft net de honderdste geboorte van het nog prille jaar mogen noteren, maar het is nummer 99 die met de aandacht gaat lopen. Aurélie Piette besloot immers om niet tot in de verloskamer te wachten, maar ter wereld te komen in de inkomhal. “Mijn gil heeft daar kennelijk duidelijk gemaakt dat het dringend was”, glimlacht mama Inge Geurts uit Bilzen. 

Marijke Luyck (53), die al dertig jaar onthaalmedewerkster is in het ziekenhuis, zag afgelopen maandagavond meteen dat de jonge moeder de verloskamer niet meer zou halen. “Toen ze binnenkwam, kruisten onze blikken”, vertelt ze. “Ik had meteen door dat de bevalling dringend ingezet moest worden. Op automatische piloot heb ik een medewerker van de materniteit gebeld en daarna is het snel gegaan.”

Ik heb hier de voorbije dertig jaar al veel meegemaakt, maar een geboorte voor mijn neus is nieuw!

Marijke Luyck

“Ik heb hier in al die jaren al veel meegemaakt”, vervolgt Marijke. “Maar een geboorte voor mijn neus is nieuw! Dit blijft uiteraard voor altijd in mijn geheugen gegrift staan. Ik zie natuurlijk wel vaker hoogzwangere vrouwen binnenkomen, maar hier was het wel héél dringend. We hebben de mama zachtjes op de vloer gelegd en daar heeft ze dan zonder problemen haar kindje op de wereld gezet. Er stonden nog enkele bezoekers in de inkomhal, maar zij hebben zich discreet op de achtergrond gehouden.”

Dat de bevalling goed verlopen is, is ook te danken aan het optreden van de inderhaast opgetrommelde vroedvrouwen. “We weten uiteraard wel hoe we een geboorte moeten begeleiden, maar het was spannend”, vertelt hoofdvroedvrouw Martine Leroi. “Toen het telefoontje van de balie kwam, zijn mijn collega’s met een bevallingskit naar beneden gelopen en hebben ze de geboorte van Aurélie veilig en discreet in goede banen geleid. En dat in toch wel uitzonderlijke omstandigheden. Ze hebben de mama aan het zicht onttrokken met een laken en de collega’s van de spoedafdeling hebben een bed naar de inkomhal gerold. En zo is het gezin finaal dan toch nog op de juiste afdeling terechtgekomen. En ze stellen het goed, wat voor ons nog altijd het belangrijkste is.”

Speciale band met Aurélie

Daar kregen mama Inge en papa Bjordy intussen al het bezoek van onthaalmedewerkster Marijke Lucyk. Zij werd bedankt voor haar alerte reactie. “Toch heb ik gewoon gedaan wat van mij verwacht wordt”, klinkt het. “Maar ik kan je wel dit zeggen: ik voel dat ik een speciale band heb met Aurélie.”

Marijke Lucyk is al bij Aurèlie, haar mama Inge Geurts en haar papa Bjordy Piette (het koppel komt uit Bilzen) op bezoek geweest. Ze werd door de ouders bedankt voor haar alerte reactie. “Ik heb gewoon gedaan wat van mij verwacht wordt. Maar ik kan het nu al zeggen: ik voel dat ik een speciale band met Aurélie heb!”, vertrouwt ze ons toe.
3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Evy Clercq

    Proficiat! Mooie naam trouwens .

  • Guy Dupont

    Leuk! en fijn dat alles goed verlopen is. Proficiat.

  • Theo Striem

    Een geluk nu moeten de kersverse ouders geen bevalling betalen lol Proficiat