Atheneum Tungrorum toont z’n diversiteit aan jury Strafste School

Burgemeester Samson knipt lint door waarna hij een boompje op de speelplaats van Atheneum Tungrorum plant.
Xavier Lenaers Burgemeester Samson knipt lint door waarna hij een boompje op de speelplaats van Atheneum Tungrorum plant.
Vandaag ging de jury van de Strafste School, een project van radiozender MNM, langs bij drie Limburgse scholen. Na een bezoek in Pelt en Maaseik gingen ze ook bij Atheneum Tungrorum kijken hoe straf die school is. MNM-presentatoren Tom en Nora en Walter De Donder, de burgemeester uit Samson & Gert,  werden bij aankomst verrast met een flashmob. De leerlingen voerden een dansact op. Op de school zitten tieners die niet minder dan 25 verschillende nationaliteiten vertegenwoordigen.

Die diversiteit liep als een rode draad door de activiteiten die de leerlingen aan de juryleden toonden. “Ze hebben multiculturele hapjes klaargemaakt, en ze droegen de nationale klederdracht uit de verschillende landen. Ook de seksuele verscheidenheid kwam aan bod”, klonk het bij de leraren van de school. Zo getuigde een Tongerse over haar transitie tot vrouw. En twee leerlingen van de school, die onlangs uit de kast gekomen zijn, spraken openlijk over hun geaardheid. Een uur lang stond de school op stelten en toonden de leerlingen zich van hun strafste kant. Er werden proefjes gedaan op de speelplaats. Leerlingen vertelden over hun reis naar Lissabon en Rome. De burgemeester uit Samson die door een erehaag van leerlingen liep, mocht het lint doorknippen waarna hij met een spade een boompje op de koer van de school plantte.   
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.