ADR-Vlaanderen houdt expo over vriendschap tussen België en Roemenië

De nieuwe Roemeense ambassadeur Andreea Pastarnac.
RV De nieuwe Roemeense ambassadeur Andreea Pastarnac.
ADR-Vlaanderen, de koepel van Roemeniëwerkingen in Vlaanderen, bestaat dit jaar 30 jaar. Om dat te vieren organiseert Actie Dorpen Roemenië-Vlaanderen een tentoonstelling over solidariteit, samenwerking en vriendschap van 1989 tot nu. 

De tentoonstelling wordt zaterdagvoormiddag feestelijk geopend met een welkomstwoord van de nieuwe Roemeense ambassadeur Andreea Pastarnac in het Gallo-Romeins Museum.

Ook de voormalige Belgische ambassadeur Philippe Beke zal er spreken over 175 jaar diplomatieke samenwerking tussen België en Roemenië. De tentoonstelling brengt informatie, foto’s en verhalen van 1989 tot nu.

Vlak na de revolutie vertrokken van bij ons verschillende vrachtwagens met hulpgoederen. Later ging deze humanitaire hulp over naar structurele hulp en werden er projecten opgezet die het land verder hielpen opbouwen. Ook de pas geopende Europaliatentoonstelling ‘Dacia Felix’ wordt in de schijnwerpers geplaatst.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.