40.000 euro extra ondersteuning voor WOONZO in Tongeren

Vlaams minister van Wonen Matthias Diependaele maakt 40.411 euro vrij voor sociale huisvestingmaatschappij WOONZO in Tongeren.
Photo News Vlaams minister van Wonen Matthias Diependaele maakt 40.411 euro vrij voor sociale huisvestingmaatschappij WOONZO in Tongeren.
Vlaams minister van Wonen Matthias Diependaele maakt 40.411 euro vrij voor sociale huisvestingsmaatschappij WOONZO in Tongeren. “Met deze middelen wil ik WOONZO ondersteunen bij de bouw en de renovatie van sociale huurwoningen”, verduidelijkt minister Diependaele.

Door de grote uitdagingen op vlak van kwaliteitsverbetering van het sociaal verhuurpatrimonium, ligt de klemtoon van de Vlaamse regering op renovatie en vervangingsbouw. De sociale huisvestingsmaatschappijen die hierop inzetten, krijgen van Vlaams minister van Wonen Matthias Diependaele een extra financieel duwtje in de rug.

Opstartkosten

“Voor WOONZO betekent dit een extra subsidie van 40.411 euro”, vertelt minister Diependaele. “Met deze middelen willen we de huisvestingsmaatschappijen extra ondersteunen. De opstartkosten voor renovatie en nieuwbouw liggen hoog. Ik denk dan bijvoorbeeld aan de kosten die verbonden zijn aan het ontwerp en de begeleiding bij de bouwtechnische normen en regelgeving.”
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.