10.000 bezoekers wanen zich één dag in Italië

Acteur Matteo Simoni maakt tijd om met zijn fans een selfie te nemen. Dat gaat af en toe wel eens gepaard met een gek gezicht.
Mine Dalemans Acteur Matteo Simoni maakt tijd om met zijn fans een selfie te nemen. Dat gaat af en toe wel eens gepaard met een gek gezicht.
De oudste stad van het land was met Ciao Tongeren één dag lang een zuiderse stad. De Grote Markt en de omliggende handelsstraten waren omgedoopt tot klein Italiê. Naar schatting 10.000 bezoekers flaneerden langs 70 standen waar niet enkel pizza, maar ook wijnen, ham en broodjes geserveerd werden. Een echte barbier legde de mannen met baarden in de watten. Over de markt klonk muziek van Italaanse bands.

Aan de basiliek brachten Felice en Simoni Italiaanse songs waarop bij momenten gedanst werd. Aan het drumstel zat Vittorio Simoni, de vader van Matteo, die naam maakte als acteur in ondere andere de film Marina waarin hij Rocco vertolkte. Maar 50 meter verder bij het standbeeld van Ambiorix stonden lange rijen met vooral tienermeisjes en vrouwen voor een handtekening van Matteo. Marie-Jeanne uit Tongeren was één van hen. "Ik ben speciaal naar hier gekomen om Matteo in het echt te zien", klinkt het. "Hij ziet er nog knapper uit dan op televisie. Wat een knappe gast! Het is de eerste keer dat ik hem ontmoet." (LXB)

Niet enkel Matteo trok gekke bekken, ook deze pizzabakker kan er wat van.
Mine Dalemans Niet enkel Matteo trok gekke bekken, ook deze pizzabakker kan er wat van.