Op de Grote Markt werd symbolische de Britse vlag ontrold: "We willen de Britten zo snel mogelijk terug."
Volledig scherm
Op de Grote Markt werd symbolische de Britse vlag ontrold: "We willen de Britten zo snel mogelijk terug." © Christophe Maertens

Toeristische sector in Westhoek vraagt afschaffing dure PCR-tests voor Britten: “Zonder Engelse toeristen overleven we niet”

West-VlaanderenHoewel al heel wat Britten gevaccineerd zijn, komen ze nog altijd niet terug naar de Westhoek. De reden daarvoor is de strenge regeling tussen België en het VK die toeristen verplicht dure PCR-testen af te nemen en in quarantaine te blijven. De toeristische sector vraagt een vereenvoudiging van het systeem, zodat vrij reizen opnieuw mogelijk is. “We hebben de Engelse toeristen nodig willen we de winter doorkomen.”

 1. Goede zomer voor Iepers hotelwezen, maar met bang hart het najaar afwachten: “We hebben de Britten echt nodig”
  Westhoek

  Goede zomer voor Iepers hotelwezen, maar met bang hart het najaar afwachten: “We hebben de Britten echt nodig”

  De zomermaanden waren voor de meeste spelers in de toeristische sector heel goed. Dat blijkt uit een bevraging van provinciebedrijf Westtoer. Zowel in de horeca, het logieswezen en de musea werden in juli en augustus mooie cijfers opgetekend. De vraag is of de trend zich zal doorzetten naar het najaar. Ruth Decramer, uitbater van het Albion Hotel in Ieper, is er niet gerust in. “De boekingen vallen stil voor de herfst.”
 2. Uitbaters Menin Gate wachten nog steeds op terugkomst Britten: “Onzekerheid achtervolgt ons nu al 16 maanden”
  Ieper

  Uitbaters Menin Gate wachten nog steeds op terugkomst Britten: “Onzeker­heid achter­volgt ons nu al 16 maanden”

  Op een paar enkelingen na blijft het bezoek van de Britten aan Ieper uit. De reden daarvoor is wellicht omdat ze bij aankomst in ons land een PCR-test moeten afleggen en in quarantaine moeten blijven tot het resultaat is gekend. Voor Stefaan Vanderstraete van de Menin Gate Group Accommodations, goed voor jaarlijks 40.000 Britse overnachtingen, is het stilaan welletjes geweest. “Het is een nachtmerrie die maar blijft duren.”