Zaakvoerder Gouden Schaar brengt thriller uit

Bart Debbaut met zijn zesde thriller.
Foto Bollen Bart Debbaut met zijn zesde thriller.
Met Relikwie publiceert uitgeverij Lannoo het achtste boek van auteur Bart Debbaut, bekend als zaakvoerder van herenkledingzaak De Gouden Schaar op de Veemarkt. Het is zijn zesde thriller. Opvallend: bij het boek hoort ook een soundtrack.

De eerste vijf thrillers van Debbaut gingen over het speurdersduo Leyssens en Van Cattendyck, waarmee hij hoge ogen gooide in thrillerland. Maar de auteur is uitgekeken op dit verhaal. "Ik wilde een thriller schrijven zonder politie, zonder wetsdokters en zonder speurders. De aandacht moest vallen op diepgaande gevoelens van de personages, met een hoofdrol voor het angstgevoel."


Relikwie vertelt het verhaal van een jonge moeder, die valt voor de charmes van een weduwnaar. Ze gaat, tot haar eigen verbazing, mee in zijn geflirt, maar de sfeer slaat al snel om. Wat begint als een ontsnappen aan de dagelijkse sleur, wordt een bedreiging voor haar en haar gezin.


Niemand minder dan staatssecretaris Bart Tommelein kwam het boek voorstellen. "Ik ben al jaren fan van de boeken van Bart. 'De Facebookmoorden' bijvoorbeeld heb ik verslonden. Ook van zijn nieuwste boek heb ik met volle teugen genoten. "


Debbaut komt meteen ook met een nieuwigheid op de proppen: een soundtrack bij het boek. "Ik heb in dit boek heel wat muziek verwerkt. De hoofdpersonages zitten er mee in hun hoofd, horen het op de radio en reflecteren over de teksten van de liedjes die ze horen. En dus dacht ik: dat moet de lezer ook kunnen. Daarom heb ik een lijst van muziekstukken en liedjes samengesteld, die ik in het boek verwerkt heb. Op www.bartdebbaut.be vind je een YouTube-kanaallink en een link voor Spotify om de liedjes te beluisteren." Relikwie is verkrijgbaar in de boekhandel. (VDT)