West-Vlaamse bio-ingenieur Jorgen Goemaere start frituur op in de Avendorenstraat

Jorgen Goemaere heeft zijn droom om een frituur uit te baten waargemaakt.
Bollen Jorgen Goemaere heeft zijn droom om een frituur uit te baten waargemaakt.
Bio-ingenieur in de voedingswetenschappen Jorgen Goemaere heeft een passie voor frietjes bakken. De 25-jarige West-Vlaming besloot aan de kust een pop-up frituur te starten. Dit beviel hem zo goed dat hij de zoektocht naar een vaste frituur startte. Die mondde uiteindelijk in de Avendorenstraat in Tienen uit. “Ik voel mij hier dankzij de lieve klanten al meteen goed thuis!”

Hoe komt een bio-ingenieur in godsnaam terecht in de wereld van de friet? “Ik heb vanaf mijn zestiende steeds als jobstudent gewerkt in een café op een camping in Middelkerke, waar mijn opa verbleef. Naast dat café stond een mobiele frituur, die werd uitgebaat door de dochter van de cafébaas. Toen zij ermee stopte, werd de frituur verkocht aan een resident van de camping, die deze verder verhuurde. Ik zag mijn kans schoon en heb de frituur zes maanden, van de paasvakantie tot eind september, uitgebaat als zelfstandige in bijberoep.”

Diepvriesfrieten

Jorgen combineerde dit met zijn studies bio-ingenieur. “Dat was natuurlijk heel zwaar en uitdagend, maar uiteindelijk heb ik mijn master gehaald. Het was dan tijd om de frituur op te geven en werk te zoeken in het verlengde van mijn studies. Het toeval wilde dat Agristo, een fabrikant van diepvriesfrieten, een gloednieuwe site aan het bouwen was op nog geen twee kilometer van mijn ouderlijke woonst. Ik solliciteerde hier dan ook als proces engineer en werd als de beste kandidaat bevonden. Na anderhalf jaar draaide de lijn van de diepvriesfrieten goed en begon ik mijn job eigenlijk minder en minder graag te doen. Het kriebelde steeds meer op terug een frituur uit te baten.”

Het probleem aan de kust is dat er eigenlijk slechts drie maand echt veel volk zit. De rest van het jaar is het vrij moeilijk om je brood te verdienen met een zaak

Jorgen Goemaere

En het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Jorgen nam ontslag en kocht een mobiele frituur aan, die hij opnieuw op de camping van zijn grootvader plaatste, want de vorige was daar verdwenen. “De mensen waren heel tevreden en ik voelde mij terug nuttig”, zegt Jorgen. “Het probleem aan de kust is dat er eigenlijk slechts drie maand echt veel volk zit. De rest van het jaar is het vrij moeilijk om je brood te verdienen met een zaak. Daarom besloot ik om mijn zoektocht te starten naar een vaste frituur ergens in West-Vlaanderen. Ik vond mijn ding niet en besloot verder te zoeken dan West-Vlaanderen. Zo kwam ik toevallig uit op de frituur in de Avendorenstraat. Die stond me meteen aan en ik ging over tot de aankoop van het pand, waarin ik ook woon. Na heel wat opknapwerk, kon ik recent de deuren openen!”

Blancheren

Jorgen’s Friethuisje is zeven op zeven open, zowel op de middag als ‘s avonds. “En ook op feestdagen zijn we paraat”, zegt de gedreven jongeman. “Ik wil van deze zaak echt een succes maken en de klanten kwaliteit en service geven. De frietjes zijn geblancheerd waardoor het ‘carcinogene acrylamide’ niet meer aanwezig is in de friet en deze dus ook gezonder zijn. Verder is de friet hierdoor lekker smeuïg vanbinnen en krokant en goudbruin aan de buitenkant. We hebben al tal van goede reacties van de klanten hierop gehad. De frietjes worden ook op een ‘vegetarischvriendelijke’ wijze gebakken en er zijn ook redelijk wat vegetarische snacks te verkrijgen. Maar voor wie van vlees houdt, hebben we zelf ook twee burgers samengesteld. Ik zou zeggen: kom gerust eens proeven! Op onze Facebookpagina is de menukaart terug te vinden.”
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Martine Moureau

    ‘t Zijn inderdaad superlekkere frietjes en Jorgen bedient iedereen met de glimlach. Een goeie aanwinst voor Tienen

  • Myriam Baetens

    Jorgen proficiat met je nieuwe zaak !en veel succes

  • Marc Schoensetters

    Veel succes!