Werken Oplintersepoort op schema

Binnenkort volgt verplaatsing monument

TIENEN-werken Oplintersepoort
Bollen TIENEN-werken Oplintersepoort

Het kruispunt van de buitenvest met de Oplintersesteenweg wordt sinds 6 augustus vernieuwt door aannemer Colas. Na ongeveer drie maanden werken, zitten de werken aan de Oplintersepoort nog steeds op schema. De riolering is in de volledige werkzone aangelegd en de onderlagen van de fundering zijn in opbouw. Binnenkort volgt een belangrijk moment binnen deze fase, namelijk de verplaatsing van het monument ‘Slag van Sint-Margriete-Houtem’. Ook de werken in de Hoveniersstraat in opdracht van de stad Tienen verlopen volgens planning. De komende maanden blijft de Oplintersesteenweg nog afgesloten voor het verkeer ter hoogte van de Vianderstraat tot alle werken hier klaar zijn. Sinds september heeft de aannemer de rioleringswerken in de volledige werkzone ter hoogte van de Oplintersepoort beëindigd. Een nieuw gescheiden rioleringsstelsel dat afval- en regenwater afzonderlijk afvoert werd geplaatst. Momenteel is de aannemer bezig met de opbouw van de nieuwe rijweg. Specifiek legt hij de komende weken de onderfunderingen aan.

Verplaatsing monument

Daarnaast is de aannemer ook in volle voorbereiding voor de verplaatsing van het monument ‘Slag van Sint-Margriete-Houtem’. Het monument moet worden verplaatst zodat de boordstenen kunnen worden geplaatst en het nieuwe plein kan worden aangelegd. Volgens de huidige planning wordt het monument in de week van 19 november verplaatst. Tijdens de laatsten maanden van dit jaar  en begin volgend jaar zal de Oplintersepoort verder worden afgewerkt.

Sinds de start van de werken aan de Oplintersepoort ontving men verschillende signalen over de afstelling van de verkeerslichten aan de Diestsepoort. De verkeerssituatie aan de Diestsepoort blijven ze voortdurend  monitoren en zal ook nog gebeuren wanneer de werken aan de Vesten klaar zijn. De tijden van de verkeerslichten aan het kruispunt van de Vesten met de Diestsesteenweg werden nogmaals aangepast om de doorstroming te verbeteren. Deze laatste aanpassing lijkt op basis van de eerste reacties een positief effect te hebben op de doorstroming ter hoogte van het kruispunt.

Ter hoogte van de Bergévest werd op de nieuwe muur aan Royal Racing Tienen Tennisclub een nieuwe afscherming geplaatst. De werkzaamheden aan de brug over de Gete zijn ondertussen afgerond. Het autoverkeer rijdt momenteel op deze locatie over een tijdelijke verharding totdat de Bergévest volledig wordt vernieuwd in 2019. Ook het water van de Gete stroomt terug door de koker.

In de Hoveniersstraat en in het gedeelte van de Sliksteenvest tussen de Oplintersesteenweg en Vianderstraat is de gescheiden riolering aangelegd en is de onderlaag asfalt getrokken. De boordstenen voor de voetpaden worden nu geplaatst. Aansluitend zullen de voetpaden worden aangelegd in betonstraatstenen en de parkeerstroken in kasseien. Tot slot zal als laatste werk in deze zone de toplaag in asfalt worden getrokken.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.