Werken in station zorgen heel het weekend voor zware hinder voor het treinverkeer

Het treinverkeer zal dit weekend zware hinder ondervinden.
Bollen Het treinverkeer zal dit weekend zware hinder ondervinden.
Dit weekend werkt Infrabel vanaf zaterdagochtend 26 januari om 1.20 uur tot maandagochtend 28 januari om 4.30 uur aan de sporen, de perrons en de bovenleiding aan het station Tienen. Door deze werken zullen er dit weekend geen treinen rijden op de spoorlijn Leuven-Tienen-Landen. “De NMBS zet wel vervangbussen in tussen Leuven en Landen met stops in de tussenliggende stations van Vertrijk, Tienen, Ezemaal en Neerwinden”, zegt Frederic Petit van Infrabel.

Spoor 1 wordt verder aangelegd ‘kant Landen’ en ook aan spoor 4 ‘kant Leuven’ wordt er gewerkt. “Sinds enkele maanden werkt Infrabel in Tienen ook aan de bovenleiding en de nieuwe bovenleidingspalen (kant Landen) en zo ook dit weekend”, aldus Frederic Petit. “Om veiligheidsredenen wordt er in Tienen ook ’s nachts gewerkt en dat in de periode midden januari tot midden mei. Hierbij proberen we de eventuele geluidshinder tot een absoluut minimum te beperken. De buurtbewoners werden geïnformeerd over de werken en kunnen met vragen over de werken steeds terecht op het gratis nummer 0800 55 000, via mail naar info.projecten@infrabel.be en op www.infobuurtbewoners.be.

Tijdens de werken worden de treinen omgeleid via de spoorlijnen 35 en 21 vanuit Leuven via Aarschot, Diest, Hasselt, Alken, Sint-Truiden tot Landen en ook in de omgekeerde richting. Reizigers vinden meer info over de aangepaste treindienstregeling en de bussen op www.nmbs.be. “Maandag in de vroege ochtend zal de eerste trein opnieuw normaal kunnen rijden tussen Leuven en Landen en omgekeerd ook tussen Landen en Leuven”, zegt Frederic Petit.

Tijdens de weekends van 9 en 10 februari, 27 en 28 april, 4 en 5 mei, 11 en 12 mei en 8 en 10 juni vinden er ook infrastructuurwerken plaats in Tiens station. “Dan zal het treinverkeer eveneens onderbroken zijn zoals het komend weekend”, waarschuwt Frederic Petit. “Tijdens die weekends wordt er gewerkt aan de sporen, wissels, bovenleiding en seinen. Midden juni kan het nieuwe perron 1 in dienst worden genomen en dan gaat perron 3 buiten dienst om aan te pakken.”

De NMBS voorziet de nieuwe, hoge perrons in het station van Tienen van nieuwe luifels, schuilhuisjes, zitmeubilair en verlichting om het comfort van de klanten te verhogen. De nieuwe perrons en het stationsgebouw zullen ook integraal toegankelijk zijn voor reizigers met beperkte mobiliteit, kinderwagens en bagage. Het stationsgebouw van Tienen dat dateert uit 1840, wordt vanaf 2020 gerenoveerd en eind 2022 zal het stationsproject Tienen normaal volledig klaar zijn.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.