Werken aan de Bergévest van start

Het Agentschap Wegen en Verkeer is begonnen met de renovatie van de brug over de Gete aan de Bergévest. In een eerste fase werkt de aannemer aan de 'binnenkant' van de Vesten. Tijdens de werken kan het verkeer een rijstrook per rijrichting gebruiken. Volgens de huidige planning zullen de werken duren tot het begin van de zomer.

Sinds 15 januari is de aannemer ook opnieuw begonnen met de werken op de Leopoldvest en de Sliksteenvest, tussen de kruispunten van de Veldbornstraat en de Kapucijnenstraat. Momenteel moet het verkeer ter hoogte van de Sliksteenvest en de Leopoldvest in de beide richtingen over de vernieuwde buitenkant van de Vesten. De Generaal Guffensstraat en de Donystraat zijn ter hoogte van de Vesten doodlopend.


"De komende weken starten de nutsmaatschappijen met voorbereidende werken in de Hoveniersstraat", zegt Anton De Coster van AWV. "Doordat de aannemers van Eandis, De Watergroep, Telenet en Proximus hoofdzakelijk naast de rijweg zullen werken, zal de impact op het verkeer beperkt zijn. De eigenlijke herinrichting van de Hoveniersstraat start volgens de huidige planning in april. Rond die periode wordt ook de aansluiting van de Veldbornstraat, aan de Oplintersepoort, op de Vesten opnieuw ingericht. De verkeerssituatie aan de Oplintersepoort zal tot aan de start van die werken onveranderd blijven. (VDT)