Wandeling ‘Het oorlogsleven herbeleven’ in digitaal jasje gestoken

De theaterwandeling is nu in een digitaal jasje gestoken.
Bollen De theaterwandeling is nu in een digitaal jasje gestoken.
De Tiense dienst voor toerisme en evenementen gaat de digitale toer op. Tijdens de Bloesemdag op zondag 28 april wordt de digitale theaterwandeling ‘Het oorlogsleven herbeleven’ in primeur voorgesteld aan het publiek. De wandeling loodst je langs belangrijke oorlogsgedenkplaatsen en werd uitgebreid met beeldmateriaal.

“We speelden al even met het idee om onze wandelingen en fietstochten te digitaliseren”, zegt schepen van Vrije Tijd Wim Bergé (CD&V). “Het individuele toerisme neemt almaar toe en als stad moeten we hierop kunnen inspelen. Vandaar dat we de theaterwandeling ‘Het oorlogsleven herbeleven’ uit 2014 in een digitaal jasje hebben gestoken.”

De digitale wandeling volgt een lus van zeven kilometer door de velden van Sint-Margriete-Houtem en Oplinter. “Voor het inlezen van de teksten namen we voormalig Radio 2-presentator Wilfried Haesen onder de arm”, aldus de schepen. “Hij gidst de wandelaars onder meer langs de Sint-Margarethakerk, de militaire begraafplaats, het bloesemkunstwerk en de Sint-Genovevakerk. Bovendien kan men ook het beeldmateriaal bekijken dat tijdens de theaterwandeling in 2014 werd opgenomen en waarbij de inwoners van Oplinter en Sint-Margriete-Houtem en verschillende Tiense (toneel)verenigingen te zien zijn als figuranten.”

De digitale wandeling wordt nu zondag 28 april tijdens de Bloesemdag voorgesteld, maar is nu al gratis beschikbaar via de Happy Hageland app of de app izi.travel. Beide apps kunnen gratis gedownload worden via de App Store en Google Play. 

Nog voor de zomer wil de dienst toerisme en evenementen een tweede digitale stadswandeling lanceren langs de historische stadskern. De recente fietstocht ‘Als de klaprozen’ die alle oorlogsmonumenten aandoet en opgeluisterd wordt door gedichten van ere-stadsdichter Gui Nijs met foto’s van Eddy Verloes, wordt ook aan het lijstje toegevoegd.

Het programma van de Bloesemdag op zondag 28 april ’19 is terug te vinden op www.tienen.be/bloesemdag
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.