Waalse vissers vinden weg naar Vianderdomein

Domeinuitbater Werner Goethuys aan de vijvers van De Viander.
Foto Bollen Domeinuitbater Werner Goethuys aan de vijvers van De Viander.
Het Vianderdomein krijgt meer en meer Waalse vissers op bezoek. De meesten komen uit Geldenaken, Luik en Seraing. "Het is hier aangenaam vertoeven aan de mooie vijvers. Daarvoor rijden we graag wat verder", klinkt het.

"We komen elke week drie tot vijf keer naar Tienen gereden om te vissen", zeggen de Luikse vissers. "Dat is ongeveer drie kwartier rijden, maar dat vinden we niet erg. De Viander is voor ons de plek bij uitstek om samen met Waalse en Vlaamse vrienden te genieten van de hengelsport. We hebben hier alle comfort en ruimte, de wedstrijden worden goed georganiseerd en dan is er ook de vriendelijke uitbating van de brasserie."


Het Vianderdomein heeft altijd veel vissers aangetrokken, maar onder de vorige uitbating zijn er heel wat vissers vertrokken, waardoor de club werd opgedoekt. "Een eigen club is er nog steeds niet", zegt uitbater van het domein, Werner Goethuys. "Maar heel wat vissers hebben hun weg weer naar ons domein gevonden. Zo zijn op dinsdag de 50+ vissers present en op zaterdagen krijgen we het bezoek van de Forellenkloppers en de Belgacomvissers. Wij organiseren zelf wel wedstrijden, enkel en koppel, en nachtvissen."


De stad zet jaarlijks duizend kilogram karpers uit in de vijver. Tijdens de wedstrijden kan er dan ook heel wat vis gevangen worden. "Bij een wedstrijd enkelvissen hebben we toch telkens zo'n 35 à 40 vissers. Dat aantal loopt snel op tot 60 à 70 vissers bij een koppelwedstrijd", aldus Werner. Wie de wedstrijdkalender wil, kan een mailtje sturen naar vianderdomein@gmail.com. Je kan ook op de Facebookpagina Vianderdomein vissen-pêcherie terecht voor meer info. (VDT)