Vraag tussenkomst in schoolkosten aan

Het begin van een nieuw schooljaar betekent voor ouders met schoolgaande kinderen extra uitgaven.
Geert De Rycke Het begin van een nieuw schooljaar betekent voor ouders met schoolgaande kinderen extra uitgaven.

Het begin van een nieuw schooljaar betekent voor ouders met schoolgaande kinderen extra uitgaven. Ook tijdens het schooljaar kunnen schoolfacturen zwaar doorwegen op het gezinsbudget. “Ouders die moeilijkheden hebben om schoolrekeningen te betalen, kunnen bij het OCMW van Tienen een tussenkomst aanvragen”, stelt de voorzitter van het Bijzonder Comité voor de Sociale Dienst (BCSD), Ine Tombeur (N-VA). 

Afhankelijk of het gaat om kleuter-, lager, secundair of hoger onderwijs kan een tussenkomst worden verleend na sociaal onderzoek en goedkeuring door het Bijzonder Comité voor de Sociale Dienst. Indien ouders vragen hebben bij de toekenning van de school- of studietoelagen, of wanneer zij een tussenkomst wensen in schoolfacturen via het OCMW Tienen, kunnen zij hiervoor telefonisch een afspraak maken met mevrouw Elise Volders op het nummer 016/80.11.31 en mevrouw Katrien Vandevelde op het nummer 016/80.11.22.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.