Voorverkoop Klassiek in de Kapel is groot succes

Het programma van Klassiek in de Kapel werd vandaag met veel gtrots voorgesteld.
VDT Het programma van Klassiek in de Kapel werd vandaag met veel gtrots voorgesteld.
Vijf weken na de lancering van ‘Klassiek in de Kapel’ blijkt de voorverkoop een groot succes te zijn. Er werden intussen meer dan 400 tickets verkocht. Afgelopen week lanceerden de initiatiefnemers een zomeractie om ook tijdens de luwe vakantiemaanden de ticketverkoop gaande te houden.

Op 14 juni werd in Tienen ‘Klassiek in de Kapel’ boven de doopvont gehouden. Bart Debbaut, zaakvoerder van De Gouden Schaar, en Jacques Kinnaer, IT-specialist, hadden elkaar nauwelijks twee maanden eerder leren kennen. Ze maakten werk van een jaarprogramma vol klassieke muziek: tien concerten tussen september 2019 en mei 2020.

Aan de ticketverkoop blijkt duidelijk dat het ambitieuze project dat de twee mannen gelanceerd hebben een schot in de roos is. “Op iets meer dan een maand tijd, en ruim voor de start van het eerste concert eind september, hebben we al meer dan 400 tickets verkocht”, vertelt Jacques. Vooral het concert van GoYa Quartet Amsterdam met Sylvia Huang, Belgische laureate en publiekslieveling van de Koningin Elisabethwedstrijd voor viool, is zeer populair. Maar ook de andere concerten kunnen op veel belangstelling rekenen.

Om de ticketverkoop tijdens de zomermaanden niet te doen stilvallen, bedachten de twee initiatiefnemers een leuke zomeractie. “Wie tussen nu en 25 augustus minstens vijf tickets koopt uit onze concertreeks, krijgt van ons gratis een cd met klassiek muziek. We vroegen en kregen van onder meer Utopia, Roma Opera Omnia, Roeland Hendrickx, Ataneres Ensemble en Hannelore Devaere prachtige cd’s die we voor deze actie mogen gebruiken.” De actie geldt enkel voor wie tickets bestelt via de website www.klassiekindekapel.be.
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Tim Claes

    Een top initiatief. Eindelijk moeten we eens niet per definitie naar andere steden reizen om van concerten klassieke muziek te kunnen genieten.