VIDEO. Stellingtoren siert Stationsplein in afwachting van herinrichting

De opvallende toren aan het station.
Bollen De opvallende toren aan het station.
In afwachting van de grondige herinrichting van de Stationsomgeving heeft de stad het Stationsplein tijdelijk ingericht als ontmoetingsruimte. Zo vind je er onder meer een opvallende stellingtoren terug.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

De stationsomgeving in Tienen zal in de loop van de komende jaren aangepakt worden volgens de richtlijnen van het strategisch masterplan. Maar voor het zover is, mocht het Stationsplein al wat leuker ingekleed worden, met financiële steun van de provincie Vlaams-Brabant.

"Voor de uitvoering hebben we een beroep gedaan op een samenwerkingsverband tussen Inter I.D., AST 77 en Vandermeulen bvba", zegt schepen van Openbare Werken Eddy Poffé (Open Vld). "De ontwerpers hebben een vijftien meter hoge stellingtoren gebouwd die als uitkijkpunt gebruikt kan worden. Op die toren worden namen geprojecteerd van pendelaars, inwoners en bezoekers van Tienen. De toren is als het ware een stadsbelfort dat een prachtig uitzicht over de omgeving oplevert. Op het plein zelf werd een witte suikermolecule geschilderd. Een verplaatsbaar zitmeubel in de vorm van een cafeïnemolecule maakt dan weer de link met de foodtruck op het plein."

De witte suikermolecule op het plein.
Bollen De witte suikermolecule op het plein.
Een zitmeubel in de vorm van een cafeïnemolecule maakt dan weer de link met de foodtruck op het plein.
Bollen Een zitmeubel in de vorm van een cafeïnemolecule maakt dan weer de link met de foodtruck op het plein.

De provincie investeert 80.000 euro in het project, dat dus een tussenstap is in de definitieve herinrichting. "Voor we een definitief plan van aanleg laten uitwerken, willen we een zicht krijgen op het gebruik van de ruimte", zegt Ann Schevenels, gedeputeerde voor Ruimtelijke Planning. "Zo kan het plan maximaal afgestemd worden op de noden van de buurtbewoners, pendelaars en gebruikers van de toekomstige gebouwen."

Wie zelf een stelling wil delen op de toren, kan dat doen via de ideeënbus in Pand 10, of via info@ast77.be.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.