VIDEO : Politiekantoor even ontruimd door poederbrief

Het politiekantoor werd even ontruimd
Bollen Het politiekantoor werd even ontruimd
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.
Het politiekantoor van de Pz Getevallei in de Gilainstraat in Tienen is deze middag even gedeeltelijk ontruimd nadat medewerkers een brief met verdacht wit poeder hadden aantroffen. Brandweerlui van de post Tienen snelden ter plaatse. 

Gehuld in speciale beschermingspakken kon brandweer de brief of brieven inpakken in een speciale container en de ruimte waarin het verdacht goedje werd ontdekt werd vervolgens grondig ontsmet om contaminatie te vermijden. Niemand kwam rechtstreeks met het verdachte product in aanraking; niemand raakte dus gewond of moest in quarantaine worden geplaatst. De verdachte brief werd door een burger rond het middaguur binnengebracht  in het politiekantoor. 

Politiekantoor weer toegankelijk

Intussen haalde de civiele bescherming het verdacht pakketje op voor verdere analyse. Resultaat daarvan zal pas verwacht worden in de loop van volgende dagen. Intussen is het politiekantoor weer normaal toegankelijk. Politie en parket onderzoeken nu verder wie de brief juist binnenbracht. Aan wie de brief gericht was kon de politie niet meedelen, aangezien dit deel uitmaakt van het onderzoek. 

Dat er een verdachte brief met poeder wordt aangetroffen is niet nieuw in onze regio. In februari 2017 werd het postkantoor in Landen geëvacueerd voor een zending met verdacht poeder. Toen werden 27 mensen in quarantaine geplaatst. Nadien bleek het om een ongevaarlijk goedje te gaan. Een maand later, op 17 maart 2017 stond de Tiense suikerraffinaderij in rep en roer om een verdachte enveloppe met wit poeder erin. Ook toen rukten brandweer en civiele bescherming massaal uit. Na analyse bleek het te gaan om... suiker. Wel is het de eerste maal dat er in een politiekantoor zo’n poederbrief terechtkomt in het Hageland.

Brandweerlui haalde het goedje op en reinigde de ruimte grondig
Bollen Brandweerlui haalde het goedje op en reinigde de ruimte grondigReacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.