Video: KVK Tienen speelt kampioen

Meer dan 200 supporters zien ‘hun’ ploeg naar tweede klasse opschuiven

De spelers begroetten van op het dak van de bus de supporters op de Veemarkt.
VDT De spelers begroetten van op het dak van de bus de supporters op de Veemarkt.
KVK Tienen is kampioen geworden in derde klasse. De ploeg ging met 0-1 op verplaatsing in Houtvenne winnen. Zo’n 200 supporters uit Tienen gingen mee en bestormden het veld na afloop van de wedstrijd. De spelers en supporters trokken daarna naar de Veemarkt in Tienen, waar er  een feestje losbarstte.

“Een dikke proficiat aan KVK Tienen”, zegt een trotse burgemeester Katrien Partyka (CD&V). Samen met de schepen van Sport, Wim Bergé, trok Katrien gisteravond naar de Veemarkt, waar spelers en supporters samenkwamen na de wedstrijd. “KVK Tienen komt van ver. Zo was er de verbanning naar vierde klasse en de herstart met negen punten in het verlies. Dat de club weer recht gekrabbeld is, geeft aan dat deze diepe wortels heeft in Tienen. Het resultaat is er uiteraard dankzij de spelers en de staf, maar vooral ook dankzij het bestuur, de vele vrijwilligers en supporters die bleven geloven in hun club. Alle hulde komt hen toe. Het is ook mooi dat honderden jeugdspelertjes zien dat voetbal winnen en verliezen is, maar vooral een ploegsport blijft waar iedereen telt. Uiteraard zullen we een huldiging op het stadhuis inplannen.”

De supporters zijn door het dolle heen. “Wij zijn allemaal heel blij dat het eindelijk zover is”, zegt Krista Mouton. “Al weken staan we zoveel punten voor en de laatste weken ging het echt heel moeizaam. Na de degradatie vorig jaar doet dit heel goed. Samen met de andere vrijwilligers, die zich elke thuismatch inzetten om alles in goede banen te leiden in de kantine, ben ik ontzettend fier. Het doet deugd om ‘onze’ ploeg kampioen te zien spelen.”

De vrijwilligers die op KVK de kantine openhouden tijdens de match zijn trots op de ploeg.
VDT De vrijwilligers die op KVK de kantine openhouden tijdens de match zijn trots op de ploeg.

De spelersbus kwam rond middernacht aan op de Veemarkt in Tienen, waar de spelers op het dak van de bus klommen. Samen met de supporters werd er uitgebreid gezongen. Na de speeches van spelers, voorzitter, bestuursleden en de burgemeester barstte het feest volledig los.

“Ik ben rond 2 uur naar huis gegaan”, zegt Krista. “Toen was er nog wel veel volk in de cafés, maar de grote ‘sloef’ was naar huis. De komende weken zullen er zeker nog andere festiviteiten op poten gezet om de kampioenentitel te vieren, zeker op de laatste speeldag op 5 mei. Maar hoogstwaarschijnlijk zal er bij de volgende thuismatch ook al gefeest worden.” 

En er was nog meer kampioenennieuws in het Tiense. Zo speelde 2bsave baket Tienen kampioen in aanwezigheid van 150 supporters op het veld van Landen met een spannende uitslag van 58-59 waardoor de ploeg naar landelijke promoveert. En ook Badminton Tienen Dames speelde kampioen. Bij Badminton Tienen zijn er dit seizoen maar liefst drie competitieploegen die titelhouder geworden zijn.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Peeters Wendy

    Precies 4de provinciale