Veertien maanden cel voor partnergeweld

(Illustratiebeeld) Rechtbank Leuven.
vertommen (Illustratiebeeld) Rechtbank Leuven.
Een man uit Tienen is veroordeeld tot een effectieve gevangenisstraf van veertien maanden voor partnergeweld tegen zijn ex-vriendin. Hij drong meerdere keren haar woning binnen en ging telkens aan de haal met waardevolle spullen.

Glodi D.S. stond terecht voor zes feiten die allemaal verband hielden met een relatiebreuk. Tussen januari en april 2018 drong hij enkele keren de woning van zijn voormalige partner in Tienen binnen. Hij bracht de vrouw opzettelijk slagen en verwondingen toe.

De beklaagde richtte ook vernielingen aan in het huis en pleegde er enkele diefstallen met braak. Hij ging aan de haal met de identiteitskaart en bankkaart van zijn ex-partner en bij een andere gelegenheid met haar gsm, huissleutels, spoorabonnement en diverse kledingstukken.

“Gevaarlijke ingesteldheid”

Een buurman was getuige van enkele feiten en legde verklaringen af. De politie nam foto’s van de vernielde inboedel. Glodi D.S. bleef afwezig op de zitting en liet zich ook niet vertegenwoordigen door een advocaat.

De beklaagde werd eerder veroordeeld voor drugsmisdrijven, inbreuken op de wapenwetgeving, weerspannigheid en openbare zedenschennis. Hij kwam dan ook niet meer in aanmerking voor een straf met uitstel. De man werd bij verstek veroordeeld en kreeg ook een boete van 800 euro. Volgens de rechtbank getuigen zijn gedragingen van een gevaarlijke ingesteldheid.