Uitgestelde Hagherock toch weer een topper

Het festival Hagherock, georganiseerd door de Stichting MM Delacroix op de campus Ten Haghedorne in Hakendover, hield het grotendeels droog. “Ze hadden nochtans de hele dag regen gegeven, maar in de namiddag viel er nauwelijks regen. Bovendien hadden we extra tentjes laten aanrukken”, aldus Liesbet Fierens van de organisatie. Er kwamen een 1200-tal toeschouwers naar het festival.

De Bempt Band in actie
HCH De Bempt Band in actie

Nu moest Hagherock afrekenen met dreigende regen, en in juni werd het festival uitgesteld wegens de hittegolf. Hagherock is een festival voor bezoekers met een verstandelijke beperking en andere festivalgangers. “ We staan nog steeds achter het uitstel, het was voor ons de enige juiste beslissing om de veiligheid van iedereen en zeker onze cliënten met een beperking te garanderen”, aldus Liesbet Fierens, samen met Evi Devroeye en Lucia Vanderveken in de organisatie.

Veel belangstelling voor de Bempt Band
HCH Veel belangstelling voor de Bempt Band

“De meeste instellingen die toen hadden ingeschreven zijn gekomen, toch een 25-tal, en we zijn blij dat de meeste artiesten ook konden komen, zeker onze topper Get Ready. Alleen Luc Steeno was nu bezet. Die werd vervangen door Laura Lynn, die in extremis door ziekte wegviel en vervangen werd door Lindsay”, aldus Liesbet. De Bempt Band, een project geleid door Paul Vlayen, bestaande uit personen met een matige tot ernstige mentale handicap, bewoners van de drie campussen van het Instituut MM Delacroix, stal de show voor eigen publiek. En uiteraard zorgden de bekende namen ook voor ambiance waarbij Tienenaar Jan Vervloet.

Veel enthousiasme bij de Bempt Band
HCH Veel enthousiasme bij de Bempt Band

Voor deze 21ste editie van Hagherock werd ook het Hagherock dorp behouden, met animatie allerhande als standjes met gekke kapsels, de sappenfiets, volksspelen, grimeren, suikerspin en ijsjes.

Toch veel regenjasjes
HCH Toch veel regenjasjes
De stand met volksspelen
HCH De stand met volksspelenReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.