Tractor met aanhangwagens richt ravage aan op Ganzendries

Zware schade na ongeval Ganzendries
VDT Zware schade na ongeval Ganzendries
Zaterdagavond rond 19.10 uur kreeg de brandweer van Tienen een oproep binnen voor een ongeval op de Ganzendries. Een tractor met twee aanhangwagens veroorzaakte zware schade aan een garage van een woning en een wagen, die geparkeerd stond op een oprit. Gelukkig vielen er geen slachtoffers. “Maar vroeg of laat zullen die hier vallen”, klinkt het in de straat.

Luc Van Esch is erg aangedaan door de feiten. De garage van zijn ouders, die hij gebruikt als opslagplaats, is zwaar beschadigd. “De tractor, een zware Fendt, die twee aanhangwagens meezeulde, reed de Ganzendries af, moest plaats maken voor een tegenligger. Op onze straat is het helemaal niet evident om te zigzaggen tussen geparkeerde auto’s door. Aan de lopende band worden hier spiegels afgereden. We nemen de tractorchauffeur niets kwalijk. De stad moet hier ingrijpen. Stel hier bijvoorbeeld eenrichtingsverkeer in.”

Dat beaamt ook Marc Herbots, de eigenaar van de auto die zwaar geraakt werd bij het ongeval. “Ik had een gloednieuwe Toyota Yaris en die stond op straat. Hij was nog geen dag oud of zijn flank was helemaal afgescheurd. Sindsdien zet ik mijn wagen op de oprit naast de woning van Luc. Maar blijkbaar was dat ook geen goede beslissing.”

“Het is nog afwachten hoeveel schade er is in de garage van mijn ouders”, zegt Luc. “Hier staat heel wat van mijn licht en geluid opgesteld. De schade is nu moeilijk zichtbaar. Gelukkig lijkt de woning van mijn ouders, die beide in de 80 zijn, gevrijwaard. Zij zijn wel erg geschrokken. Ik zou hier in hun plaats niet willen wonen. Dit is onleefbaar. Is de stad misschien aan het wachten tot hier iets gebeurt? Vanavond was hier een voorstelling van de lokale toneelvereniging. Wat als hier op het moment van het ongeval mensen de straat op-of afgewandeld kwamen? Dit had veel slechter kunnen aflopen.”

Ook andere bewoners van de Ganzendries komen getuigen over de onleefbaarheid in hun straat. “Stadsbestuur, doe hier alstublieft iets aan”, klinkt het. “Als de autospiegel op één jaar tijd maar liefst zeventien keer afgereden wordt, dan is er een probleem”, besluit Marc Herbots.