Tot 1 jaar cel voor gesjoemel met drank en paspoort.

Hubert F. (36) uit Sint-Truiden is bij verstek veroordeeld tot een jaar cel voor gesjoemel met alcohol en tabak. Hij vervalste ook een uittreksel uit het strafregister en paste de geldigheidsduur van zijn paspoort aan om een café te kunnen uitbaten.

De correctionele rechtbank in Leuven waar het proces zal plaatsvinden volgend jaar.
KAR De correctionele rechtbank in Leuven waar het proces zal plaatsvinden volgend jaar.

Samen met zijn kompaan Johan C. (46) uit Alken ging hij op drie verschillende plekken langs om drank in te slaan voor hun café. Onder het mom dat ze een club uitbaatten, probeerden ze in Tienen en Alken voor 23.000 alchohol mee te nemen maar ze slaagden niet in hun opzet. Elders in Tienen slaagden ze wel en namen ze voor 333 euro alcohol en tabak mee. Ze beloofden later te betalen maar zo ver kwam het niet. Hun café werd in november 2015 na meerdere verwittigingen verzegeld omdat ze administratief niet in orde bleken te zijn. Hoofdbeklaagde F. kreeg bij verstek een jaar cel. Hij werd eerder al veroordeeld voor oplichting. Zijn kompaan C. uit Alken kreeg een werkstraf van 200 uur opgelegd omdat zijn aandeel in de feiten beperkter was. Hij werd vorig jaar nog veroordeeld tot 18 maanden cel omdat hij betrokken was bij onder andere de diefstal van 40.000 ruitenwissers bij Bosch. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.