Tiense N-VA schepenen doen mee aan de nationale verkiezingen

Ine en Gijsbrecht hopen op een mooi resultaat voor N-VA.
RV Ine en Gijsbrecht hopen op een mooi resultaat voor N-VA.
Ine Tombeur en Gijsbrecht Huts staan op de zevende plaats voor de Kamer en op de tiende plaats voor het Vlaams Parlement.

Tiens schepen Ine Tombeur staat op de zevende plaats voor de N-VA lijst voor de Kamer en versterkt zo de lijst van lijsttrekker Theo Francken. Ine behaalde in 2014 al een mooie score vanop de elfde plaats voor het Vlaams parlement. “Ik ben nu vier jaar schepen, deze legislatuur met de uitdagende post ‘sociaal beleid en integratie’. Dat gaat me goed af. Ik merk dat ik ‘dingen’ in beweging kan brengen en wil dat nu op een hoger niveau uitspelen. Het federale niveau heeft bijvoorbeeld nog steeds een groot deel van het ‘sociale’ pakket onder haar vleugels en zo lang dat niet overgeheveld is, wil ik er alles aan doen om ook daar zaken in beweging te brengen. Zaken die uiteindelijk ‘sociaal en Vlaams’ zijn. Datzelfde geldt trouwens voor de thema’s die met ‘Volksgezondheid’ te maken hebben. Plaats 7 is een strijdplaats, dat weet ik, maar ik heb er ongelofelijk veel goesting in.”

Gijsbrecht Huts versterkt van op de tiende plaats de lijst van Ben Weyts voor het Vlaams parlement. Hij is met zijn 27 jaar de jongste schepen van de suikerstad. Voor hem is het de eerste keer dat hij zal deelnemen aan verkiezingen op bovenlokaal niveau. Naast schepen is hij ook nog deeltijds leerkracht. Vanuit die optiek interesseert hij zich dan ook in thema’s als onderwijs en jeugdzorg. “Vanuit Tienen willen we vooral een sterke campagne voeren en zo ons hart voor het Hageland laten zien”, zeggen Tombeur en Huts.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.