Suikerrock is er voor iedereen

Walter Kestens wil dat Suikerrock voor iedereen toegankelijk moet zijn.
Foto Bollen Walter Kestens wil dat Suikerrock voor iedereen toegankelijk moet zijn.
Suikerrock heeft verschillende samenwerkingen op touw gezet om niemand uit te sluiten en het stadsfestival voor iedereen toegankelijk en haalbaar te maken.

Zo is er onze samenwerking met Inter, die zorgen voor begeleiding van bezoekers met een beperking. Suikerrock zorgt voor de faciliteiten, Inter voor de opvang en begeleiding”, zegt organisator Walter Kestens. “Daarnaast is er een samenwerking met De Genereuzen, die teams van muziekliefhebbers met en zonder beperking proberen samen te stellen, om zo samen nar de festivals te gaan.”

Suikerrock werkt ook samen met het Fonds voor Vrijetijdsparticipatie, dat mensen met een beperkt inkomen helpt om over de financiële drempel voor deelname aan activiteiten te stappen. “Want iedereen heeft recht op vrije tijd”, klinkt het. “We geven daarnaast een standplaats aan het Overkop Huis Tienen, om hun werking onder de aandacht te brengen. Het Overkop Huis is een veilige plek waar jongeren een luisterend oor vinden en beroep kunnen doen op professionele therapeutische hulp, zonder een label opgeplakt te krijgen.”

Tenslotte wordt er dit jaar op Suikerrock een ‘Insmeerbar’ voorzien. Je kan je er gratis laten insmeren met zonnecrème en je krijgt er ook handige informatie over de do’s & don’ts van zonnen. Deze actie is ten voordele van de Stichting tegen Kanker.
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • FELIX CRESIS

    Alleen de echte rockbands ontbreken. De vlag dekt al lang de lading niet meer. Tijd misschien om het woordje rock uit de titel te bannen.