Suikerrock gaat warm van start en blijft gespaard van onweer

Het duurde iets langer tot de Grote Markt vol stond, waarschijnlijk door de hitte.
Bollen Het duurde iets langer tot de Grote Markt vol stond, waarschijnlijk door de hitte.
De 33ste editie van Suikerrock is vrijdagavond onder hete temperaturen van start gegaan. Yves Paquet mocht de aftrap geven op de Grote Markt. Uitverkocht was de eerste dag niet en ook voor zaterdag en zondag zijn er nog tickets beschikbaar. Maar het kan snel gaan, zeker met de komst van Dimitri Vegas & Like Mike zaterdag.

Suikerrock is dit jaar nog geen enkele dag uitverkocht. Dat lijkt vreemd, want met de bekendmaking van de toppers op zaterdag, Dimitri Vegas & Like Mike, viel dat toch te verwachten. “We zijn toch heel tevreden met de verkoop, zeker als je weet dat we ons terrein fors vergroot hebben om het comfort voor de bezoekers te verhogen”, zegt Walter Kestens. 

Het festival startte dag één al vroeg, om 16.15 uur, misschien wat te vroeg voor heel wat werkende mensen. Het volk stroomde dan ook mondjesmaat toe. Misschien dat men ook wat langer wachtte om naar het festival af te zakken omwille van de hitte. “We hadden op voorhand een sensibiliseringsactie gedaan waarbij we de mensen opriepen om voldoende water te drinken, een hoofddeksel te dragen en zonnecrème te smeren. Schaduw was er voldoende in de stad en in het nabijgelegen stadspark.” 

Enkele mensen kregen het door de hitte wel wat benauwd. Zij konden aan de EHBO-post terecht voor hulp. Rond 19 uur begon het even te regenen, maar dat kon de pret niet bederven. Het publiek was eerder blij met deze welgekomen verfrissing.

Op de tweede podium op de Veemarkt was het op dag één al een gezellige bedoening. Tienenaars Chadé Roeckaerts en Marvin Shadex, oftewel Macha!, zetten de Markt in vuur en vlam met hun disco-house-retroset. “Het is de derde keer dat we op Suikerrock mochten staan en telkens zijn we blij dat we erbij mogen zijn. We hebben ook enkele nieuwe nummers gedraaid, waaraan we erg hard gewerkt hebben. Aan het enthousiasme te zien, werden ze gesmaakt.” Ook het nieuwste podium, Spoken Word van Tienen Troef, kon op heel wat belangstelling rekenen. De bankjes waren al snel volzet. “Het is eens iets anders”, klonk het bij de toeschouwers. “Maar we kunnen het wel appreciëren.”

Meet and greet

Yela Luyten (16) uit Langdorp zal haar Suikerrock niet snel vergeten. Zij mocht backstage de mannen van Bazart ontmoeten dankzij Make  A Wish. Yela lijdt aan een  ongeneeslijke ziekte die haar spieren en zicht aantast, maar een precieze diagnose voor haar aandoening is nog niet gevonden. Ze geniet als tiener niettemin volop van het leven  en vooral muziek is haar passie. Make A Wish zorgde vrijdagochtend al voor een grote verrassing door haar een opnamestudio te schenken, zodat ze voortaan bij haar thuis muziek kan maken.

Complot

En dan moest de grootste verrassing nog komen, want Yela kon samen met haar vriendinnen op Suikerrock haar idolen van Bazart ontmoeten. “We zitten al een tijdje mee in het complot”, bekende frontman Mathieu Terryn. “Heb je er zin in vanavond? Wij alvast wel.” En dat was eraan te zien. Bazart bezorgde het publiek waarvoor het gekomen was: ambiance. En met Arsenal als headliner kan Suikerrock dag één in schoonheid afsluiten. 

Bekijk hier de ontmoeting tussen Yela en Bazart: 

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen aan.
Bollen
Macha! speelt een thuismatch in Tienen.
Bollen Macha! speelt een thuismatch in Tienen.
Tourist LeMc.
Bollen Tourist LeMc.
De bankjes aan het nieuwste podium Spoken Word zaten snel vol.
Bollen De bankjes aan het nieuwste podium Spoken Word zaten snel vol.
Spoken Word.
Bollen Spoken Word.
Yela ontmoet haar idolen van Bazart.
Bollen Yela ontmoet haar idolen van Bazart.
Bollen
Yves Paquet trapt Suikerrock af.
Bollen Yves Paquet trapt Suikerrock af.
Emma Bale.
Bollen Emma Bale.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.