Streekproducten in de kijker op boerenmarkt

Een klant proeft van de lekkernijen op de markt.
Foto Bollen Een klant proeft van de lekkernijen op de markt.
De parking voor de Carrefour aan de Albertvest in Tienen werd zaterdag omgetoverd tot een echte boerenmarkt waar streekproducten centraal stonden. Winkelaars konden genieten van een groot assortiment van fruit, roomijs, wijn en zelfs het minder evidente drankje gin dat in onze regio gemaakt wordt.

Vooral het fruit uit het Hageland en Haspengouw is goed vertegenwoordigd op de markt. Gert Vanhellemont van het gelijknamige fruitbedrijf uit Meensel-Kiezegem heeft daar een goede verklaring voor. "Fruit uit de eigen streek spreekt de mensen aan. Ze kiezen voor kwaliteit", zegt hij. Paul Eraly van de bekende mosterd De Ster uit Lubbeek geeft hem meer dan gelijk. "Je betaalt wel iets meer voor streekproducten, maar je krijgt veel meer kwaliteit dan bij industriële producten. De tijd die we in onze producten steken geeft een authentieke smaak", klinkt het.

Mosterd

Zelf is Paul de enige mosterdmaker die met een molensteen werkt om de mosterdzaadjes te malen. De jeugdfanfare Sforzando uit Hoeleden kwam de boel luister bij zetten. De klanten kregen ook allemaal viooltjes naar aanleiding van de tourbus van tienerfenomeen Violetta die volgende week in Tienen passeert.


(SDB)