Stad legt kaarten op tafel tijdens Trefdag

De stad Tienen organiseert op woensdag 15 februari een Trefdag rond het thema 'Samen werken aan het Tienen van morgen'. Het project stadskernversterking, dat Tienen samen met het studiebureau BUUR aan het doorlopen is, zal dan voorgesteld worden. Tegelijkertijd wordt een overzicht gegeven van de plannen, projecten en initiatieven die Tienen het voorbije jaar verrijkt hebben, of dat in de nabije toekomst zullen doen.

"De Tienenaars mogen fier zijn op hun stad, maar toch is er nog werk om van Tienen een levendig en aantrekkelijk woon-, winkel- en voorzieningencentrum te maken", zegt burgemeester Katrien Partyka (CD&V). "Bovendien lijken de bewoners niet altijd te beseffen welke kwaliteiten hun stad te bieden heeft. Daarom heeft de stad verschillende projecten gelanceerd. In het traject 'De Tien' engageren burgers uit alle wijken en deelgemeenten zich als trotse ambassadeurs van Tienen. Samen met tienjarigen werken ze aan hun dromen voor de stad in de vorm van tien ambitieuze 'werken'. Tegelijkertijd werd studiebureau BUUR gevraagd om na te denken over de ruimte van de binnenstad. Zij maakten een visie en een actieplan om de stadskern te verfraaien en te versterken, waarbij een aantal van de Tien Werken ook concreet vorm krijgen."


Tijdens de Trefdag 'Samen werken aan het Tienen van morgen' in het Vrijetijdscentrum laat de stad iedereen graag meekijken naar de plannen voor de toekomst. In de voormiddag is er een symposium dat zich richt tot de ondernemers en andere stakeholders. Van 16 tot 20 uur is iedereen welkom op de infomarkt. (VDT)