Staande ovatie voor openingsconcert Klassiek in de Kapel

Roma Opera Omnia pakte het publiek meteen in.
VDT Roma Opera Omnia pakte het publiek meteen in.
Het openingsconcert van Klassiek in de Kapel was een groot succes. Bijna 130 mensen hadden een kaartje gekocht voor het Italiaanse Roma Opera Omnia. 

De kapel in het Oude College was voor deze gelegenheid zeer mooi aangekleed. Atelier Night Light, pas bekroond met een Handmade in Belgium-label, zorgde voor prachtige luchters en sfeerverlichting, Phixum plaatste een videoscherm met nuttige informatie en kunstenaars van Atelier-X zorgden voor mooie, op muziek geïnspireerde, kunstwerken. Het publiek bedankte het Italiaanse gezelschap met een minutenlange staande ovatie. Organisatoren Jacques Kinnaer en Bart Debbaut zijn dan ook erg tevreden. “De opkomst overtrof onze verwachtingen en de reacties na afloop van het concert waren hartverwarmend en bemoedigend.”

Sylvia Huang

Binnen twee weken kondigt zich het tweede concert aan van Klassiek in de Kapel: het GoYa Quartet Amsterdam met Sylvia Huang, laureate en publieklieveling van de Koningin Elisabethwedstrijd voor viool 2019. Dit zal plaatsvinden in de O.L.V.-ten-Poelkerk op de Grote Markt. En op 25 oktober brengt het Ataneres Ensemble een bijzondere mix van videobeelden en minimalistisch, hedendaagse klassieke muziek. “Voor beide concerten loopt de ticketverkoop als een trein”, vertelt Bart enthousiast. 

Tickets voor deze en alle volgende concerten zijn te koop in De Gouden Schaar, in de Belfiuskantoren van de regio en online via www.klassiekindekapel.be.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Tim Claes

    Wat een openingsconcert! Ik kijk alvast uit naar de volgende concerten! Schitterend dat we dit -eindelijk- in Tienen kunnen hebben. Een pluim voor de organisatoren die dit allemaal mogelijk maken.