Spectaculair einde van achtervolging

Een politieachtervolging is, even voor middernacht in de nacht van vrijdag op zaterdag, spectaculair geëindigd in Kumtich (bij Tienen). Een donkere wagen was eerder betrokken bij een overval in de regio. 

De auto kwam tot stilstand tegen een haag nadat de bestuurder een tweede muurtje ramde.
Kristien Bollen De auto kwam tot stilstand tegen een haag nadat de bestuurder een tweede muurtje ramde.

De politie zat het voertuig op de hielen toen de bestuurder, wellicht omwille van de hoge snelheid, de controle over het stuur verloor. De wagen knalde tegen een muurtje, zwiepte over een dalende inrit naar een garage en kwam tot stilstand tegen een haag nadat het eerst een tweede muurtje raakte. 

“De brandweer van Tienen kwam ter plaatse maar uit het voertuig moest niemand bevrijd worden”, klinkt het. De dieven hadden immers al de benen genomen. Er volgde een zoekactie door de politie maar het is onduidelijk of ze effectief gevat werden. Bij de politiezone Tienen-Hoegaarden was gisteren niemand beschikbaar om commentaar te geven.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.