Sneeuwkorting op Facebook

KLEDINGZAAK LANCEERT LUDIEKE ACTIE OM KLANTEN TE LOKKEN

Klant Jo Uytterhoeven van Station Racour in Landen trok speciaal voor een ludieke foto zijn schoenen uit. Op zijn blote voeten toont hij wat hij gekocht heeft met 50 procent korting.
Foto Bollen Klant Jo Uytterhoeven van Station Racour in Landen trok speciaal voor een ludieke foto zijn schoenen uit. Op zijn blote voeten toont hij wat hij gekocht heeft met 50 procent korting.
Heel wat winkels in de regio zijn gisteren later dan gepland opengegaan door de sneeuwellende. "Ik heb twee uur lang in de file gestaan. Voor het eerst in vijf jaar konden we niet tijdig open gaan", zegt Bart Debbaut van herenkledingzaak De Gouden Schaar op de Veemarkt in Tienen. "Om het goed te maken en de klanten, die toch de sneeuw trotseerden, te belonen, hebben we een speciale sneeuwkorting gelanceerd via Facebook. Die had meteen succes."

Mijn rit van Halle-Booienhoven over de Sint-Truidensesteenweg naar Tienen, dat is zo'n elf kilometer, heeft gisteren maar liefst twee uur geduurd", vertelt Bart Debbaut. "Het verkeer zat potvast. Vrachtwagens geraakten de hellingen niet op en auto's zonder winterbanden raakten geen meter vooruit. Vrachtwagens reden zich om beurt vast op de rotonde in Hakendover en daarna was het opnieuw aanschuiven op de Tiense Vesten."

Spontaan schoenen uit

Nadat Bart samen met zijn verkoopster Rita het voetpad had vrijgemaakt, bedachten de twee een leuke actie. "Omdat we dachten dat er geen mens door dit sneeuwweer zou komen, lanceerden we op Facebook een 'sneeuwkorting'", legt Bart uit. "Speciaal voor de waaghalzen die de weg naar de winkel vonden, gaven we uitzonderlijk 50 procent sneeuwkorting op de hele wintercollectie. Geloof het of niet, nauwelijks een kwartier later stonden de eerste klanten al in de winkel." Rita en Bart hebben zich kostelijk geamuseerd. "De klanten deden spontaan hun schoenen uit om onze vloer te beschermen." Een van de klanten, Jo Uytterhoeven van Station Racour in Landen, ging zelfs op zijn blote voeten in de sneeuw staan voor een ludieke foto.


Oppositiepartij Tienen Plus trekt ondertussen hard van leer tegen de uitvoering van het strooiplan in Tienen. "De Vesten en de stationsomgeving zijn volgens het strooiplan prioritaire omgevingen, met heel wat verkeer. Die zouden dus eerst aangepakt moeten worden. Toch lagen net de belangrijkste kruispunten op de Vesten en de wegen naar het station en het stationsplein er levensgevaarlijk glad bij", zeggen Annemie Minten en Danny Puyneers van Tienen Plus.


"De strooidiensten zijn tijdig uitgereden, maar de sneeuwval was op korte tijd zeer hevig", zegt schepen van Openbare Werken, Eddy Poffé (Open Vld). "Daarnaast was de sneeuw ook heel 'nat', wat maakte dat er een stevige ijslaag kwam. Daar kwam dan nog bij dat vrachtwagens, bussen en auto's op zelfs heel lichte hellingen in moeilijkheden raakten. Zo ontstond er een nooit geziene ellende. De mannen van de technische dienst, politie en brandweer hebben alles gedaan wat ze konden."


Ook buiten Tienen waren er heel wat verkeersproblemen door de hevige sneeuwwal. Vooral de N80 in Landen bleef de hele dag geblokkeerd door twee vrachtwagens. De politie lanceerde dan ook de oproep om deze baan te vermijden, alsook de afrit van de snelweg naar Walshoutem. Nergens waren er gelukkig meldingen van zware ongevallen.