Sinterklaas komt naar Heldenland

De vorige intrede van de Sint in Tienen.
Bollen De vorige intrede van de Sint in Tienen.
Sinterklaas is met zijn pakjesboot op weg naar de zoetste stad van België. Op zaterdag 17 november wacht hem een warm welkom in Heldenland.

Dit jaar zullen de Sint en zijn Pieten vorstelijk onthaald worden op het Martelarenplein. Vervolgens trekt het bonte gezelschap met paard en koets door het stadscentrum, begeleid door de Tiense reuzen Tiske en Nieke. Op de Veemarkt kunnen Tiense bengeltjes vanaf 14 uur hun brieven en tekeningen in de Sinterklaasbrievenbus steken.

Op dat moment start ook de animatie op de Grote Markt, met om 15.20 uur een optreden van De Planken. Omstreeks 16.20 uur wordt Sinterklaas op de Grote Markt verwelkomd. Samen met zijn Pieten zal hij de kinderen van op het balkon van het stadhuis groeten.

De Sint op het balkon van het stadhuis.
Bollen De Sint op het balkon van het stadhuis.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.