Sint-Jozef haalt subsidie binnen voor herinrichting speelplaats

Schepen Bram Delvaux en directeur Marie Jamart zijn blij met de subsidie voor de herinrichting van de speelplaats.
VDT Schepen Bram Delvaux en directeur Marie Jamart zijn blij met de subsidie voor de herinrichting van de speelplaats.
Deze week heeft minister van Jeugd Sven Gatz (Open Vld) bekend gemaakt welke scholen een subsidie krijgen voor het ‘MOEV’ project. Voor Tienen haalt basisschool Sint-Jozef 15.000 euro binnen.

Schepen Bram Delvaux (Open Vld Tienen), die zelf nog school ging in Sint-Jozef, verduidelijkt het project van zijn collega. “MOEV (de voormalige Stichting Vlaamse Schoolsport) ondersteunt de scholen in Vlaanderen om een kwaliteitsvol bewegingsbeleid uit te bouwen en wil dagelijks meer beweging op school voor alle leerlingen. Zo ontstaat er een bewegingsrijke schoolcultuur. Bedoeling is dat er meer wordt gewerkt in de scholen rond een gezonde mix van zitten, staan, bewegen en er aan sport wordt gedaan.”

Geborgenheid

Voor Tienen diende de basisschool Sint-Jozef een aanvraag tot subsidie in. Ze willen in hun school bewegings- en speelkansen creëren, kleur en groen aanbrengen zodat stadskinderen een echt buitenspeelgevoel krijgen. De commissie waardeerde het project vanwege de aandacht voor verschillende vormen van beweging en geborgenheid. Sport, spel en avontuur komen aan bod zonder de veiligheid uit het oog te verliezen en met oog voor duurzame en natuurlijke materialen.

Hoewel de speelplaats niet voor het grote publiek toegankelijk is en de aanpassingen beperkt zijn, wordt de speelplaats wel met heel veel partners gedeeld, waaronder ook het jeugdwerk. “We mogen terecht fier zijn dat een Tiense school met een ijzersterk dossier deze mooie subsidie in de wacht heeft kunnen slepen”, aldus Bram Delvaux.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.