Seizoensopening Heldenland vindt plaats op 12 mei

Heldenland werd vorig jaar geopend.
RV Heldenland werd vorig jaar geopend.
Op zondag 12 mei opent de stad Tienen het buitenspeelseizoen met een ‘tsjik tsjak vollenbakfeest’ op Heldenland. De hele namiddag worden er aan het Martelarenplein gratis animatie en food en drinks voorzien en ook de nieuwe Ketnethelden zijn van de partij.

Heldenland, dat is het mekka voor de jonge durfallen, met een deathride van 25 meter lang en torenhoge metalen constructies uit gerecupereerd industrieel materiaal, dat met zeecontainers uit Griekenland geïmporteerd werd. In mei bestaat deze unieke speeltuin één jaar en dat verdient een feestje. 

Aan de grimestand worden er leuke snoetjes getoverd en met glittertattoo’s wordt de outfit helemaal compleet gemaakt. “We bouwen samen in klei aan een reuzegrote aardbol en springen de benen onder ons lijf op de ‘Playmate’, een springsculptuur van ballen en haakwerk”, zegt Sarah Ulens, diensthoofd jeugddienst. “Schommelen kan voor één keer ook in vijf leuke boomschommels. Verder worden oude meubels omgetoverd tot een bonte verzameling racewagentjes op kindermaat. Op een met autobanden afgebakend terrein kunnen de jonge chauffeurs naar hartenlust rondrijden. Er is tenslotte muziek van de Fanfakids en de Jeugdharmonie van Oplinter en foodtrucks maken het feest compleet. Ondertussen tuft het gocart treintje rondom het speelterrein, is er vertier met volksspelen en katapultschieten en wordt er geknutseld voor Moederdag.”

Een feest op Heldenland zou natuurlijk niet compleet zijn zonder Helden. Van 13 tot 17 uur zijn Gloria, Rob, Esohe en Wout doorlopend aanwezig om samen met de kinderen te ravotten. “Samen met de seizoensopening van Heldenland, opent de Heldenbar opnieuw de deuren, helemaal in dezelfde leuke, duurzame stijl”, kondigt schepen van Vrije Tijd, Wim Bergé (CD&V) aan. “Een 15-tal verenigingen zullen de bar tot en met half september uitbaten op woensdag-, zaterdag- en zondagnamiddag van 13 tot 18 uur. Hun programma van activiteiten is heel binnenkort terug te vinden op Facebook en www.tienen.be/heldenland.” 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.