RZ Tienen is klaar voor het 'Glazen Huis'

ZES MEDEWERKERS DRAAIEN PLAATJES OP DE GROTE MARKT

Dit jaar zullen opnieuw zes medewerkers live radio maken op de Grote Markt.
Foto Bollen Dit jaar zullen opnieuw zes medewerkers live radio maken op de Grote Markt.
Zes medewerkers van het Regionaal Ziekenhuis Heilig Hart Tienen gaan van 19 tot 22 december radio maken vanuit een Glazen Huis op de Grote Markt van Tienen. Al twee jaar nemen het ziekenhuis en zijn vriendenkring met dit initiatief deel aan 'Music for a Smile', maar het huis werd steeds voor de deur van het ziekenhuis geplaatst.

"Dit jaar willen we de handen in mekaar slaan en samenwerken met de andere partners van Wintermagie in Tienen", zegt Raf Lemmens, directeur HR. "Van dinsdag 19 tot en met vrijdag 22 december zullen medewerkers van ons ziekenhuis zich opsluiten in twee containers en er non-stop live radio maken. Via sms of ter plaatse kan je een verzoeknummertje aanvragen in ruil voor een gift. Alle giften gaan naar vier goede doelen in de regio: Polly's Ranch, het project Trommel+ van MFC Combo, het project Hospice De Klaproos van WZC Huize Nazareth en Cocopus. We lanceren nu al graag een oproep naar inwoners, verenigingen, scholen, bedrijven en andere organisaties om acties op touw te zetten, die geld in het laatje kunnen brengen. Het rekeningnummer is BE 27 7360 4415 5373."


Tal van artiesten komen optreden in het Glazen Huis, dat te beluisteren is via de lokale radiozenders Stadsradio Tienen fm 107.7, Radio Touring fm 105.0, Stadsradio Aarschot fm 107.6 en Stadsradio Leuven fm 104.9 of live via de website www.vriendenkring.be.

Babybeurs

De afdeling Materniteit organiseert op vrijdag 15 december van 16 tot 20 uur en op zaterdag 16 december van 10 tot 15 uur ook een tweedehands babybeurs in de refter van de VIA aan de Waaibergstraat 43. Alle spullen kunnen gedoneerd worden aan Materniteit, die deze op haar beurt verkoopt en de winst gaat naar het Glazen Huis. "De resterende kleren doneren we nadien aan enkele goede doelen uit de buurt zoals Huis van het Kind en Fedasil," klinkt het.


Ook de patiënten en teamleden van de PAAZ-afdeling slaan de handen in mekaar om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de goede doelen die het ziekenhuis vooropstelt. "Met het verkopen van doosjes snoep, wenskaartjes, steunkaarten, kaarsjes, een quicheverkoop binnen het ziekenhuis en de organisatie van een derde PAAZ-quiz, willen wij mee bijdragen aan het initiatief van ons ziekenhuis", zegt Ann Peeters. "Er heerst al een paar weken een heel gedreven sfeer op de afdeling en er ontstaat jaarlijks een unieke samenwerking tussen patiënten en het team. Steunkaarten, snoepdoosjes en andere kunnen op onze afdeling gekocht worden. Vorig jaar bedroeg de totale opbrengst door onze afdeling verzameld 4.600 euro."


De PAAZ-quiz met een mooie prijzentafel vindt plaats op 15 december in het PISO aan de Alexianenweg. De deuren gaan open om 19 uur en de quiz vangt om 20 uur aan.


Inschrijven kan met vijf personen per team aan de prijs van 25 euro via het mailadres peetersann14@gmail.com of op het nummer 0497/14.41.08.