Ruim 40 mensen springen in de Grote Gete voor schoner water

De Big Jump in Tienen blijft een succes.
VDT De Big Jump in Tienen blijft een succes.
Natuurpunt Tienen en Milieuadviesraad van Tienen organiseerden zondag al voor de achtste keer de Big Jump in de Grote Gete. “De waterkwaliteit van onze waterwegen moet beter. Wij blijven dan ook jaarlijks een Big Jump organiseren om de problematiek onder de aandacht te houden”, zegt John Vankeijenberg. 

“We vragen aandacht voor de Kleinbeek langs de westelijke ring, waar onlangs werd vastgesteld dat het water wit was gekleurd, voor het rioolwater van Bost dat ongezuiverd in de Vloedgracht komt, voor de gracht die vanuit Groot Overlaar in de richting van de molen van Bellekom stroomt en het afvalwater dat in Vissenaken terecht komt in het natuurgebied in de Rozendaalbeekvallei. Bij de pas uitgevoerde werken aan de Kabbeekvest zouden naar verluidt het afvalwater en het hemelwater, alhoewel aan de bron gescheiden, door één afwateringsbuis afgevoerd worden en de waterzuiveringsinstallaties zouden niet naar behoren werken.”

De afgelopen jaren sprongen vele tientallen mensen in de Gete aangemoedigd door toeschouwers en dat was dit jaar niet anders. Ook de voorafgaande vlottenrace kon op veel belangstelling rekenen.

De Big Jump in Tienen blijft een succes.
VDT De Big Jump in Tienen blijft een succes.
De Big Jump in Tienen blijft een succes.
VDT De Big Jump in Tienen blijft een succes.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.