Rouwregister voor Fien en Yves, die vorige week omkwamen in crash met zweefvliegtuig

De club richtte een rustig en sereen plekje in om vrienden en sympathisanten het rouwregister te kunnen laten ondertekenen.
Bollen De club richtte een rustig en sereen plekje in om vrienden en sympathisanten het rouwregister te kunnen laten ondertekenen.
Vliegclub De Wouw heeft een rouwregister geopend voor piloot Yves Ruymen en zijn passagier Fien De Bleser. Zij kwamen vorig weekend om het leven toen hun zweefvliegtuig neerstortte in Tienen.

Koninklijke Vliegclub De Wouw bestaat volgend jaar negentig jaar, en moest nooit eerder een dodelijk ongeval verwerken. Tot het vorig weekend helemaal fout ging met het toestel van de 57-jarige piloot Yves Ruymen uit Bekkevoort en zijn passagier Fien De Bleser (18) uit Oppuurs.

Iedereen kon een persoonlijke boodschap laten voor de nabestaanden van Lien en Yves.
Bollen Iedereen kon een persoonlijke boodschap laten voor de nabestaanden van Lien en Yves.

De club heeft nu een rouwregister geopend waar heel wat leden, vrienden, buurtbewoners en leden van bevriende vliegclubs een boodschap in neerpenden. Dat kunnen zij doen op een sereen ingericht plekje in één van de hangars, net naast het clublokaal. 

“Voor ieder van ons is dit een zware klap”, klinkt het. “Niet iedereen gaat op dezelfde manier om met verdriet, maar we willen iedereen wel op een zekere manier afscheid laten nemen. Jammer genoeg kunnen we mensen nu niet massaal in het clublokaal ontvangen, en daarom hebben we het rouwregister ondergebracht in de hangar.”

“We hebben ook rekening gehouden met de geldende coronamaatregelen. Zo is er voldoende ruimte, moet iedereen zijn handen ontsmetten en een mondmasker dragen.”

De club besloot om ook vanaf zaterdag de vliegactiviteiten weer op te starten. Wie zijn medeleven nog wil betuigen, kan het rouwregister zaterdag nog tot 18 uur ondertekenen.

Het rouwregister voor Fien De Bleser
Bollen Het rouwregister voor Fien De Bleser
Op een rustige en serene manier tracht men het verdriet te verwerken.
Bollen Op een rustige en serene manier tracht men het verdriet te verwerken.
Yves Ruymen was eer zeer ervaren piloot en maakte al 33 jaar deel uit van de club.
repro Bollen Yves Ruymen was eer zeer ervaren piloot en maakte al 33 jaar deel uit van de club.