Rode Kruis kijkt uit naar nieuw gebouw

Het Rode Kruis Tienen, sinds 2003 gehuisvest aan de  Esperantolaan, droomt van een nieuwe locatie. Dat vertelde voorzitter Laurence Poleunis tijdens de jaarlijkse receptie.
Voorzitter Laurence Poleunis kondigt aan dat ze dit hoge en niet geïsoleerde gebouw gaan verlaten
HCH Voorzitter Laurence Poleunis kondigt aan dat ze dit hoge en niet geïsoleerde gebouw gaan verlaten

Het huidige lokaal werd in 2003 als tijdelijk alternatief gehuurd, maar meer dan 15 jaar later zit het Rode Kruis er nog steeds. “We hebben succesvol geïnvesteerd in onze werking, en het aantal vrijwilligers steeg explosief”,  zegt voorzitter Laurence Poleunis. “Maar het zwakke punt blijft dit lokaal.  Hier ontbreekt elke vorm van isolatie, waardoor verwarmen in de winter of koelen in de zomer heel moeilijk is.” De elektriciteits- en verwarmingskosten zijn dan ook navenant en ook over de parkeergelegenheid voor de voertuigen - in een niet-afgesloten ruimte - is het Rode Kruis niet tevreden. 

De werking droomt er dan ook van om een eigen gebouw aan te komen. “Door een goed beleid hebben we een mooie financiële reserve opgebouwd en overwegen we nu de aankoop van een afdelingsgebouw”, aldus voorzitter Laurence Poleunis. Op welk gebouw de Rode Kruis afdeling haar oog heeft laten vallen, blijft voorlopig een vraagteken.

In het Rode Kruis gebouw
HCH In het Rode Kruis gebouwReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.