Poederbrief blijkt onschadelijk

Het politiekantoor werd even ontruimd
Bollen Het politiekantoor werd even ontruimd

Na onderzoek blijkt dat de poederbrief die in het politiekantoor inTienen werd aangetroffen, geen schadelijke stoffen bevat. Na analyse van de inhoud blijkt dat het om bloem zou gaan.

Het politiekantoor van de Pz Getevallei in de Gilainstraat in Tienen is gisterenmiddag even gedeeltelijk ontruimd nadat medewerkers een brief met verdacht wit poeder aantroffen. Brandweerlui van de post Tienen snelden ter plaatse. Gehuld in speciale beschermingspakken kon brandweer de brief of brieven inpakken in een speciale container en de ruimte waar het verdacht goedje werd ontdekt werd vervolgens grondig ontsmet om contaminatie te vermijden. Niemand kwam rechtstreeks met het verdachte product in aanraking; niemand raakte dus gewond of moest in quarantaine geplaatst. De verdachte brief werd door een burger rond het middaguur binnengebracht in het politiekantoor. De civiele bescherming haalde de brief op voor analyse.

Graag wil politie de brandweer, civiele bescherming en hun eigen medewerkers bedanken voor de professionele afhandeling van dit incident. Verder onderzoek zal gevoerd worden naar de verzender van deze poederbrief.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.