Pincho krijgt controle van voedselagentschap na klacht over vijf zieke mensen: “De klacht bleek ‘fake’ en van een van onze buren te zijn!”

Jan Schevenels en Tom De Goignies runnen de tapasbar Pincho in het Oud College.
Foto Bollen Jan Schevenels en Tom De Goignies runnen de tapasbar Pincho in het Oud College.
Bij de pop-up tapasbar Pincho zijn ze niet ‘amused’ na een controle door het voedselagentschap FAVV. Die zou het gevolg zijn van een klacht dat er vijf mensen ziek zouden geworden zijn na een bezoek aan de zaak. “Na grondig onderzoek zijn we tot de conclusie gekomen dat het om een ‘fake’ klacht gaat van één van de buren op de Collegesite”, zegt zaakvoerder Jan Schevenels.

“We hadden zelf geen klacht ontvangen dus we vonden het vreemd dat we plots FAVV op bezoek kregen”, gaat Jan verder. “Het lijkt ons normaal dat wanneer mensen die ziek worden in een restaurant, dat ook melden aan de zaakvoerders. Volgens de klacht waren diezelfde vijf personen al eens eerder komen eten bij ons en ook al ziek geworden. Dat vond men bij FAVV wat vreemd.”

Jan postte op Facebook dat er controle van FAVV was geweest en dat alles uiteindelijk wel meeviel. “Twee weken later kreeg ik een mail van de directeur van FAVV Limburg waarin ik verplicht werd deze post op Facebook binnen de 48 uur te verwijderen. Dat vond ik raar, want met mijn verleden van marketing consultant weet ik dat niet iedereen die Facebookposts ziet. Intussen hadden wij de reservaties van de bewuste avond dat er een klacht werd neergelegd, volledig geanalyseerd en bleven er slecht twee mogelijke tafels over die de klacht zouden kunnen neergelegd hebben. Wij hebben die mensen gecontacteerd, maar zij bleken super tevreden te zijn. Op dat ogenblik wisten we zeker dat we te maken hadden met een fake klacht. We zijn er ook op uit gekomen dat die komt van een buur op de Collegesite waar ook wij met Pincho verblijven. Op dit moment bekijken we welke juridische stappen we kunnen nemen voor laster en eerroof en het bewust in diskrediet brengen van onze zaak.”
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Tim Claes

    Man, man, man, toch. Hoe is het mogelijk dat mensen mekaar dit aandoen? Ben al verschillende keren bij Pincho geweest, steeds goed ontvangen, lekker gegeten en nooit ziek geweest. Ik hoop dat diegene die de valse klacht indiende, zich voor de rechtbank zal moeten gaan "verantwoorden".