Paul De Cort is de nieuweling van het Tiense schepencollege

Paul De Cort is fier op zijn thuisdorp Kumtich.
Bollen Paul De Cort is fier op zijn thuisdorp Kumtich.
Het komende Tiense schepencollege mag vanaf januari 2019 een nieuwkomer verwelkomen: dokter Paul De Cort (68) uit Kumtich. Hij zal voor Groen zetelen. “Als dokter en als politieker ben je sterk verbonden met mensen en kan je helpen. Het niveau is wel anders. Ik kan nu ook een ‘niet-professioneel’ gesprek voeren en iets over mezelf vertellen.”

Paul De Cort werd geboren in Merksem. Hij volgde na het middelbaar onderwijs studies aan de KUL, twee jaar biologie en daarna geneeskunde. “In 1975 ben ik een huisartspraktijk gestart in Kumtich”, vertelt Paul. “Intussen was ik al gehuwd met Diane, met wie ik drie kinderen kreeg. Sinds 1987 ben ik parttime assistent huisartsgeneeskunde aan de universiteit van Leuven, wat resulteerde in een doctoraat medische wetenschappen in 1998. Zo ben ik deeltijds docent geworden.”

In zijn vrije tijd was Paul altijd nauw betrokken bij Natuurpunt. “Ik heb zelfs een studie voor natuurgids gevolgd en ben tijdelijk conservator van de Rozendaalbeekvallei in Vissenaken geweest. Ik vind de natuur fantastisch. Vandaar dat ik samen met Diane graag ga wandelen of fietsen of met vrienden ga hiken in het hoge noorden. Dit verzet ook de zinnen, want deze zomer werden we geconfronteerd met de onwezenlijke beslissing van onze kleinzoon Bram om uit het leven te stappen. We proberen dit met heel de familie een plaats te geven, maar het blijft een gapend verlies.”

Door de drukte in zijn professionele en familiale agenda was Paul jaren ‘slapend lid’ van Groen. “Na mijn pensioen werd ik gevraagd om actief deel te nemen, waarover ik niet lang moest nadenken”, aldus Paul. “Sinds mijn studententijd neem ik graag actief deel aan maatschappelijke discussies en acties en het sociale aspect van ‘huisarts-zijn’ lag me altijd bijzonder goed. Ik wil een schepen zijn die door dossierkennis een stempel kan drukken op de discussies maar ook een schepen die naar mensen luistert. Je zal me niet altijd achter de computer vinden op het stadhuis, maar ook op straat en op ‘huisbezoek’. Daarbij krijgt mijn thuisbasis Kumtich en omgeving toch wel een beetje speciale aandacht. Het is nodig dat deze westkant van de stad ook op het stadhuis beter bekend geraakt.” 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.