Overval op Colruyt: duo gewapend met kruisboog en mes aan de haal met kassa

Net voor sluitingstijd hielden twee gemaskerde en gewapende mannen een hold-up
Bollen Net voor sluitingstijd hielden twee gemaskerde en gewapende mannen een hold-up
Twee gemaskerde en gewapende mannen zijn vrijdagavond rond sluitingstijd de Colruyt aan de Zijdelingsestraat in Tienen binnengedrongen en hebben het personeel en de klanten bedreigd. Het duo kon de kassa leeghalen en vluchten. Dankzij het alerte personeel én getuigen kon politie aan de hand van een beschrijving en de nummerplaat wat later de vluchtwagen opmerken in de richting van Sint-Truiden. Na een achtervolging kon politie de wagen klemrijden waarop de daders nog te voet de vlucht namen. Eén van de overvallers kon bij de kraag gevat worden.

De feiten gebeurden net voor 21 uur op het ogenblik dat er nog mensen aan de kassa hun boodschappen aan het afrekenen waren. Twee mannen met een bivakmuts eisten meteen geld van het personeel. De een was gewapend met een kruisboog en de andere met een groot mes. Blijkbaar ging het niet snel genoeg, want een van de overvallers wrikte met het grote mes een kassa open. Daarop gristen ze de kassalade met het geld eruit en namen de vlucht. Enkele alerte personeelsleden én klanten renden het duo achterna en konden zo het type wagen en nummerplaat noteren waarmee het duo de vlucht nam.

Doodlopende straat

De gealarmeerde politie snelde naar het warenhuis én andere patrouilleploegen hielden intussen de uitvalswegen in het oog, onder andere met ANPR-camera’s. Dat leverde al snel resultaat want de vluchtwagen van het duo werd opgemerkt in de rijrichting van Sint-Truiden waarop de politie de achtervolging inzette. Helaas hadden de boefjes de buurt niet echt helemaal goed verkend, want in Ziekeren bij Sint-Truiden reden ze zichzelf zowat vast in een doodlopende straat. Eenmaal de overvallers dit doorhadden namen ze te voet de vlucht en enkele agenten konden één van hen, een 47-jarige man uit Hoesselt, bij de kraag vatten. De man, die geen onbekende is voor het gerecht, werd verhoord.

De verdachte ontkende echter elke betrokkenheid. Ook al werden in de wagen en in de buurt ervan de wapens, bivakmutsen en andere spullen gevonden die bij de overval gebruikt werden, de man bleef staalhard ontkennen.

Geen gewonden

Bij de overval raakte gelukkig niemand gewond. Politie en parket voerden het verdere onderzoek en speuren de andere verdachte op, mede aan de hand van de bewakingsbeelden van het warenhuis. Deze gewapende overval is al de tweede op evenveel dagen in Tienen.

Op de Veemarkt in het centrum van de stad was er donderdagavond ook al een gewapende overval. Daar bedreigden net voor sluiting rond 23 uur drie gemaskerde mannen, elk gewapend met een pistool, de uitbater en twee klanten. De daders konden ongeveer een drieduizend euro cash buit maken, maar ook hier kon de politie de daders na een achtervolging klemrijden en effectief één van hen (een man uit Hoei) bij de kraag vatten.

Toeval ?

Toeval dat er op twee dagen in dezelfde stad een gewapende overval is? “Jawel”, reageert burgemeester Katrien Partyka (CD&V). “Het is echter geen toeval dat er telkens daders bij de kraag gevat worden: allemaal puik werk van onze politiediensten. Zo zie je maar dat de politiehervorming (samensmelting van de PZ Tienen-Hoegaarden en de PZ Lan (Landen-Linter-Zoutleeuw) haar vruchten afwerpt. Criminaliteit is nu eenmaal grensoverschrijdend. De zone kan hier beter op inspelen en ook investeringen zoals de ANPR-camera’s bewijzen hun dienst. De boodschap aan de boefjes is dan ook: denk maar tweemaal na, want hier word je gepakt!”,  besluit de burgemeester.
7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Rudi Met den Ancxt

  Burgemeester stief over politie en nu ook over justitie?

 • Jean-Pierre Vercruysse

  3000 euro cash!!!! Dat ze toch grote hoeveelheden naar een bank kasje brengen buiten het publiek gedeelte en beter naar de bank op hun rekening!!

 • Peter Rousseeuw

  Weer een taakstraf waarschijnlijk ?

 • Bart Verbeek

  Inderdaad, ik ben ook voor! Terug grenscontroles aub!

 • Mi Janssens

  Terug onze grenzen bewaken inderdaad is de enige oplossing en hun straf werkelijk uitzitten tot laatste dag in hun land. Stop die enkelbanden ze dienen tot niets.