Oppositie:

Waar blijft de bespreking van het plan van voorstel voor de heraanleg van de Grote Markt? Die vraag stelde fractieleider Vlaams Belang Johny Van Stiphout op de laatste gemeenteraad. "Hopelijk gebeurt deze bespreking toch nog vóór 2020?"

Schepen van Openbare Werken Eddy Poffé (Open Vld) gaf te kennen dat er nog steeds besprekingen aan de gang zijn met Onroerend Erfgoed over de herinrichting van het Heldensquare. "Momenteel kampt de technische dienst met een personeelstekort, zodat dit dossier wat trager verloopt dan gewenst."


Daarop nam oppositieraadslid Jean Defau (sp.a) het woord. "In hoeverre is men eigenlijk al bezig geweest met dit dossier? Er wordt verwezen naar archeologisch onderzoek en besprekingen met Erfgoed, maar dat zijn toch geen nieuwe elementen? De adviezen van deze diensten moesten al lang gekend zijn. Het is duidelijk dat dit dossier niet degelijk voorbereid is, waardoor elke structuur ontbreekt." Jean Defau vraagt nu het hele dossier op, van de initiële beslissing tot nu, van gunningen tot adviezen.


(VDT)