Onvrede over files op de Goossensvest

De Goossensvest verkeersvrij voor een sportief evenement hier op de foto. Maar de laatste weken staan hier regelmatig ellenlange files.
Vanessa Dekeyzer De Goossensvest verkeersvrij voor een sportief evenement hier op de foto. Maar de laatste weken staan hier regelmatig ellenlange files.
Op de gemeenteraad kaartte raadslid David Geladé (sp.a) de fileproblemen op de Goossensvest aan. “Als gevolg van de werken op de Vesten, stropt het verkeer nu op aan de Goossensvest.”

“De wagens staan tijdens de spitsuren zelfs van op de Astridvest aan te schuiven”, gaat raadslid Geladé verder. “Misschien kunnen de lichten anders geregeld worden op de Sint-Helenavast, zodat de doorstroming op de Goossensvest sneller verloopt.” Schepen van Mobiliteit, Tom Roovers (Groen), geeft toe dat de heraanleg van de Vesten voor overlast zorgt. “Maar ik ben niet geneigd om de lichten aan de Sint-Helenavast te laten aanpassen, omdat je zo net het sluipverkeer langs de Goossensvest bevordert en de mensen, die toch de Vesten volgen, bestraft. “

Ambulance vast

Ook raadslid Els Moyens (Tienen Vooruit) nam op de gemeenteraad het woord over de heraanleg van de Vesten. “Onlangs stond er een voertuig van de hulpdiensten met loeiende sirenes geblokkeerd op de ring, ongeveer ter hoogte van de Oplintersepoort. De voertuigen voor deze ambulance hebben geprobeerd maar bevonden zich blijkbaar in de onmogelijkheid om de wettelijk verplichte doorgang te verlenen. Gezien de vereisten om de sirenes te mogen gebruiken, moet ervan uitgegaan worden dat er zich een of meerdere personen in een noodsituatie of zelf levensbedreigende situatie bevonden. Kunnen er geen maatregelen genomen worden?”

Burgemeester Katrien Partyka (CD&V) deed navraag maar nergens was er volgens haar een melding geweest van een dergelijk incident. “Ook op geen ander moment zijn er incidenten gemeld. Van bij de start van de planning van de heraanleg is er rekening gehouden met de veiligheidsdiensten, die ook hun fiat over het ontwerp hebben gegeven. Via de overrijdbare middenberm is er steeds een uitweg voorzien.”
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Francois Moyens

  Woon al 40 jaar op de Albertvest, nooit gezien zoals de filles nu paraderen en dit op elk uur van de dag je kan er geen uur op plakken. En dan de racers op de ventweg en het fietspad, van het licee gebouw rechtdoor naar de ventweg, heel gevaarlijk en ongezond door de uitlaatgassen en dat in een tijd van klimaatbetongerd, proficiat doe zo verder.

 • Dan Van

  Een tijd geleden stond de fil tot aan de lichten van de Aarschotsesteenweg tot aan de lichten van de volgende lichten en zijn er chauffers die het vluchtwegje nemen ernaast waaronder een zware truck toen kwam er ook één ambulance met loeiende sirene aan en die was verplicht om op het fietspad te rijden tot aan het cafe de zon en daar zat hij vast tot het licht op groen sprong en de wagens voor hem verder reden je moet je maar eens voorstellen dat je kind in de ambulance licht

 • Tim Claes

  Je moet er eens omstreeks 6u 's morgens voorbijwandelen. Dan is het daar precies een koersbaan. En 's avonds is het voor de voetgangers die willen oversteken gevaarlijk, omdat je tussen de auto's door moet oversteken (als ze al niet op het zebrapad stilstaan), waardoor de chauffeurs uit de andere richting je amper zien. Maar laat ons daar vooral niks aan doen, natuurlijk.

 • Peter Berg

  via de overrijdbare middenberm is een uitweg ? Dat staat daar ook altijd vast. De dwaas die dat ene rijvak heeft goedgekeurd zou onmiddellijk moeten ontslagen worden ! Het is trouwens meerdere keren per dag dat de brandweer, politie of ambulance halsbrekende toeren moet uithalen om te passeren. Je zal maar in een ambulance liggen met een nek-/rugletsel.

 • stefan crama

  Van 4 naar 2 rijstroken en dan heb je problemen. Jaren geleden wist iedereen dat en dit is het resultaat.