Nog steeds onduidelijkheid voor Sylvania-werknemers

De werknemers van Sylvania weten nog steeds niet wanneer de fabriek zal sluiten. De nieuwe onderhandelingen tussen vakbonden en de directie van de lampenfabrikant zijn maandag op een sisser uitgedraaid. "We zijn opgestapt, omdat er geen enkel duidelijk antwoord kwam op onze vragen", zegt vakbondsman Peter Huybrighs (ACV).


Op 2 december vorig jaar kondigde de directie van Sylvania aan dat de productie in Tienen wordt stopgezet. De productie zou niet meer rendabel zijn en worden verdergezet in het buitenland. Van de 200 werknemers verliezen er 170 hun baan, 110 arbeiders en 60 bedienden.


"Eén ding weten we zeker. De aandeelhouders willen zo snel mogelijk sluiten", zegt Huybrighs. "Een precieze datum kunnen ze ons nog steeds niet geven. Het ontbreekt hen aan toekomstvisie. We hebben gevraagd waar de 30 werknemers van de dienst ontwikkeling voortaan terecht kunnen. Ook hierover werden we in het ongewisse gelaten."


Op 17 februari worden de gesprekken verdergezet. "We zullen onze vragen dan opnieuw stellen en hopen dit keer op een duidelijk antwoord", besluit Huybrighs. (VDWT)