Nog geen concreet beleidsplan, wel vier beleidsthema’s

“We willen onze tijd nemen om samen met alle Tienenaars een toekomstplan uit te werken”

De stad wil haar tijd nemen om samen met alle Tienenaars het beleid voor de toekomst te bepalen.
Bollen De stad wil haar tijd nemen om samen met alle Tienenaars het beleid voor de toekomst te bepalen.
De Tiense coalitie van CD&V, N-VA, Groen en Open Vld heeft samen met de administratieve diensten vier beleidsthema’s vastgelegd. Die moeten de basis vormen voor de concrete invulling van het meerjarenplan 2021-2026. “We willen met deze thema’s naar de Tienenaars trekken om zo samen een toekomstvisie uit te schrijven”, zegt burgemeester Katrien Partyka (CD&V).

De nieuwe coalitie is bijna vijf maanden aan de slag en is eigenlijk een verderzetting van de vorige meerderheid. Verwacht werd dan ook dat er vandaag tijdens een persconferentie een beleidsplan voor de komende jaren uit de doeken zou gedaan worden. Maar het bleef bij de voorstelling van vier de beleidsthema’s: wonen en beleven, stad van de toekomst, kansen voor iedereen en wendbare organisatie. “Het mission statement luidt: we willen een stad (co)creëren waar alle Tienenaars gelijkwaardig zijn en optimale kansen krijgen, waar wonen en (be)leven in Tienen bijdraagt aan het geluk van al onze inwoners”, aldus burgemeester Katrien Partyka.

Het blijft dus voorlopig allemaal nogal wat vaag. Ook wat het financiële luik betreft, is er nog geen plaatje gemaakt. “Het is belangrijk om niet meteen in concrete acties te vliegen”, benadrukt burgemeester Partyka. “We willen onze tijd nemen in dit planningsjaar. Het is makkelijk om vandaag vanuit de coalitie met een beleidsplan naar buiten te komen, maar wij willen naar een gedragen visie voor de komende jaren gaan. Daarbij is participatie van inwoners, administratie en gemeenteraadsleden, kortom van de Tienenaar, uiteraard onontbeerlijk.”

De stad neemt nu een extern expertisebureau onder de arm om de Tienenaar te bevragen over de beleidsthema’s. Dat zal via verschillende kanalen, zowel digitaal als op papier, gebeuren. “We hopen in september te kunnen landen”, aldus burgemeester Partyka. “Vanaf dan kunnen er concrete doelstellingen vastgelegd worden.”
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Logist Marcel

    Na vier en half jaar er niet in slagen om beleidsplan op te maken sic !!?