Noah mag zich 35.000ste inwoner van Tienen noemen

De 14 maanden jonge Noah met papa Wim en mama Elise.
Bollen De 14 maanden jonge Noah met papa Wim en mama Elise.
't Is gebeurd: Tienen telt 35.000 inwoners. De kaap werd gerond door de 14 maanden jonge Noah, die zo ook de baan vrijmaakt voor twee extra gemeenteraadsleden. 

In vergelijking met vijf jaar geleden is het bevolkingscijfer in Tienen gestegen met 4,3 procent, en verwacht wordt dat die tendens zal aanhouden — mede door de nieuwe woonprojecten zoals de Hertogensite. "Toen ik klein was, leerden we op school dat we in Tienen met een goede 30.000 inwoners waren", herinnert burgemeester Katrien Partyka (CD&V) zich. "De stad kent dus een serieuze groei."

En daar werd de jongste jaren ook erg op ingezet, aldus Partyka. "We tonen Tienen als een fijne stad om te wonen, met aantrekkelijke prijzen", klinkt het. "Recent was er nog Heldenland, wat in de verf zet dat we ook een stad hebben waar het fijn is om wonen voor jonge gezinnen. De groeicijfers tonen aan dat steeds meer mensen naar Tienen kijken voor een woning. Het aanbod is dan ook groot, zowel in de stad als in de groene deelgemeenten."

Noah, die sinds september in Tienen woont, werd als 35.000ste inwoner ontvangen in het stadhuis. Papa Wim is afkomstig uit Hasselt en beroepshalve violist bij het Belgisch Symphonieorkest. Mama Elise werkt als office manager in Brussel. Het gezin zocht een leuke plek tussen beide steden en kwam zo in Tienen terecht. "Een huis met tuintje bleek al snel onbetaalbaar in Brussel of Leuven", vertelt Wim. "Daarom hebben we onze zoektocht uitgebreid naar Tienen. Door ons drukke professionele leven zijn we nog niet op ontdekkingstocht kunnen gaan, maar we vinden het hier zeker al heel gezellig. Er wordt ook veel georganiseerd voor jonge gezinnen. Tienen leeft veel meer dan we dachten."
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.