Negatief advies voor tankstation Hamelendreef

Net over het brugje aan de overzijde van de straat hangt het gele papier voor de komst van een tankstation uit.
VDT Net over het brugje aan de overzijde van de straat hangt het gele papier voor de komst van een tankstation uit.
Het schepencollege van de stad Tienen geeft een negatief advies aan de vergunningsaanvraag van Shell voor het bouwen van een tankstation voor vrachtverkeer langs de Hamelendreef. Tijdens het openbaar onderzoek werden er 56 bezwaarschriften tegen deze vergunning ingediend.

De stad Tienen ontving een aanvraag van Shell voor een omgevingsvergunning voor de bouw en exploitatie van een tankstation voor vrachtverkeer en landbouwvoertuigen in de Hamelendreef. Het college van burgemeester en schepenen besliste nu om deze aanvraag te weigeren. “Hierbij werd rekening gehouden met de argumenten die in 56 bezwaarschriften ingediend werden”, klinkt het. 

“Zo wordt de negatieve impact van het tankstation op de leefbaarheid en de mobiliteit in de omgeving als hoog ingeschat”, zegt schepen van Ruimtelijke Ordening, Bram Delvaux (Open Vld). “Verwacht wordt dat minstens 20 procent van de tankbeurten zullen gebeuren door vrachtvervoer van buiten Tienen. Ook het aanbieden van rode diesel zal extra verkeer met zich meebrengen. Het schepencollege meent verder dat de ingediende bezwaarschriften inhoudelijk voldoende zwaar doorwegen om een negatief advies voor de vergunningsaanvraag af te leveren.”
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Peter Bruyninckx

    Goede zaak,het industries terrein in Tienen is norm groot waar geen woningen staan,dus plaats genoeg om dit in te planten,Neen,naast een woonzone willen ze dat zetten.Ik begrijp het soms niet meer.