Gesponsorde inhoud

Neem de natuur in huis

De natuurlijke uitstraling van hout charmeert heel wat bouwers. En terecht, want met massieve houtbouw genieten ze niet alleen van een hoog wooncomfort, hun woning is ook DE TYPISCHE VAN MEEUWEN- in een recordtijd instapklaar, haalt makkelijk de energienormen en heeft op het vlak van AANPAK gezondheid een streepje voor. 
Van Meeuwen

Bouwen met hout kan grosso modo volgens twee principes: houtskeletbouw en massieve houtbouw. Bij massieve houtbouw worden balken volgens een tand- en groefsysteem gestapeld. In de balken zijn er vooraf schachten aangebracht voor de sanitaire en elektriciteitsleidingen. De balken binnenin de woning hebben geen bekleding meer nodig, net zoals het plafond. Zo leef je in een gezellig en warm interieur. De buitengevel wordt geïsoleerd en afgewerkt met elk gewenst materiaal, van metselwerk over kunststof- tot houten gevelbekleding.

Alle voordelen op een rijtje

Snelle bouwmethode: Omdat het ontwerp vooraf in het atelier perfect voorbereid wordt, kan er snel gewerkt worden: de montage op de werf duurt 2 tot 3 weken, na 3 tot 5 maanden is je woning instapklaar. Energienormen geen probleem: Een goede keuze is bouwen volgens de BEN- of bijna-energieneutrale principes, maar je kan ook verder isoleren tot passiefbouw. Om de wettelijke energie-eisen makkelijker te halen, wordt vaak vloerverwarming geïnstalleerd, in combinatie met een warmtepomp en zonnepanelen om elektriciteit op te wekken. Ecologisch verantwoord: Hout is niet alleen een warm, maar ook een ecologisch verantwoord bouwmateriaal, afkomstig uit verantwoord bosbeheer. Al het hout draagt het FSC-keurlabel. Het gaat om grenenhout uit Scandinavië, waar nog op een traditionele manier gewerkt wordt. Een woning in massief hout, is die wel brandveilig? Zeker: bij brand behoudt hout heel lang zijn sterkte, vooraleer het zal breken of invallen. Metaal kan bijvoorbeeld sneller vervormen. Met massieve houtbouw ligt de premie voor je brandverzekering ook niet hoger.
Gezond wonen: Hout werkt vochtregulerend, het neemt vocht op en geeft het weer af wanneer het huis dat nodig heeft. In tegenstelling tot traditionele woningen heb je ook bijna geen last van stof. Daarom wordt een massiefhouten woning aangeraden voor astma- en reumapatiënten.

Kies de formule die best bij je past

Van Meeuwen biedt verschillende formules aan, en dat gaat van een zelfbouwpakket tot sleutel- op-de-deurwoningen. De woningen worden altijd gerealiseerd met eigen vakmensen, dus kwaliteit gegarandeerd. stop Neem de natuur in huis Meer info of een afspraak om een kijkwoning in massieve houtbouw te bezoeken?

Van Meeuwen Houtbouw: Heidebosstraat 8, 3271 Zichem, tel. 013/77.18.06 www.vanmeeuwenhoutbouw.be

Van MeeuwenReacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.