Minister-president Geert Bourgeois bezoekt Bosch Tienen

Minister-president Geert Bourgeois poseert samen met het bestuur van Bosch Tienen.
Foto Bollen Minister-president Geert Bourgeois poseert samen met het bestuur van Bosch Tienen.
Minister-president van de Vlaamse regering Geert Bourgeois heeft gisteren de ruitenwisserfabriek Robert Bosch Produktie N.V. in Tienen bezocht. De minister-president maakte er kennis met de recente investeringen in nieuwe productielijnen en innovatieve IT-applicaties.

"Innovatie is het sleutelwoord om als bedrijf te kunnen groeien en bloeien, zowel in processen als in producten. En dat is precies wat Robert Bosch hier in Tienen realiseert", reageerde Bourgeois na afloop van zijn bezoek.


Bosch is sinds 1974 actief in Tienen. De fabriek produceert wisarmen en -bladen, zowel voor originele uitrusting als voor aftermarket. "We moeten blijven nadenken over andere producten op basis van onze expertise in lak en rubber en meer digitale toepassingen naar onze productielijnen brengen. IT-applicaties kunnen onze medewerkers steunen en hun werk gemakkelijker maken," zegt Thomas Barrho, Plant Manager bij Robert Bosch Produktie N.V.

Herstructurering

Bij Bosch is momenteel een herstructurering aan de gang, waarbij 304 werknemers tegen 2020 het bedrijf moeten verlaten. "De herstructurering is nog volop bezig", klinkt het bij de vakbonden. "De laatste personen die op SWT (brugpensioen) gaan, zijn nu aan het vertrekken. De komende jaren, tot 2020, moeten er nog een 30-tal personen vrijwillig vertrekken om aan het aantal te komen van het sociaal plan." (VDT)