Matroos met losse handjes krijgt straf met uitstel

De correctionele rechtbank in Leuven.
KAR De correctionele rechtbank in Leuven.
Een 51-jarige man uit Brugge werd door de Leuvense strafrechter veroordeeld tot vier maanden cel en 300 euro boete, beiden met uitstel over drie jaar uitgesproken. De prille vijftiger werd hiertoe veroordeeld omdat hij op 22 december 2016 in Tienen zijn vriendin enkele klappen had verkocht.

De beklaagde werd in het verleden al verscheidene keren veroordeeld, onder andere zes keer voor het toebrengen van opzettelijke slagen en verwondingen. Zijn laatste veroordeling dateert van 24 januari 2018 en dit voor het uiten van bedreigingen.

“Beklaagde heeft een lage frustratie- en tolerantiegrens. Rekening houdend met het feit dat de feiten dateren van meer dan twee jaar geleden en dat hij zijn leven op een juist spoor tracht te krijgen, zijn opleiding tot matroos is voltooid, worden zijn bestraffingen met uitstel over een periode van drie jaar uitgesproken”, oordeelde de rechter.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.